Den Blå Planet kåret som Københavns bedste museum for børn

Den Blå Planet kåret som Københavns bedste museum for børn

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium blev søndag kåret til Københavns bedste museum af Børn i byen.

På dusinvis af lærreder, nogle så små som 45 centimeter i diameter, et enkelt så stort som 16×8 meter, boltrer tusindvis af fisk og havdyr sig. Sølvfarvede sildestimer og gyldengule hestemakreller skaber evigt foranderlige værker på akvariernes dybblå baggrund.

Siden åbningen i marts 2013 har Den Blå Planet delt ud af fascination og forståelse, af glæde og viden. Den unikke kombination af zoologisk anlæg og museumsudstilling udfordrer gæsternes sanser og gør dem klogere på vandets forunderlige liv.

Særlig plads til børnene

Formidlingen af havets tavse væsener kræver en særlig indsats, og den må siges at være lykkedes. For nylig gik gæst nummer tre million gennem indgangen i Tårnby, og søndag blev Den Blå Planet, Danmarks Akvarium kåret som Københavns bedste museum af Børn i byen.

”Der er plads til alle på Den Blå Planet, men der er en særlig plads til børnene. Derfor er vi rigtig stole af at få denne pris,” siger marketing- og kommunikationschef Tony Jørgensen, der modtog prisen ved en stor prisoverrækkelse i Rundetaarn i København.

Stærkt felt

Den Blå Planet vandt prisen foran et stærkt felt, der også talte Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst, Zoologisk Museum og Louisiana.

Prisen uddeles af Børn i byen, og det særlige er, at det er børnefamilierne selv, der bestemmer, hvem der skal nomineres – og hvem der i sidste ende vinder.