Den Blå Planet vil have børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv, og det begynder med passionerede medarbejdere, der deler ud af deres glæde og begejstring.
For nogle er passionen så stor, at en almindelig arbejdsdag slet ikke er nok. Det gælder blandt andet for Naja Bertolt Jensen, der til daglig er fortæller på Den Blå Planet, så i efteråret tog hun til Lampedusa i Italien.
Lampedusa er en lille ø på 20 km2, der ligger cirka midt mellem Sicilien og den nordafrikanske kyst. Øen er hjemsted for Lampedusa Turtle Rescue, der – som navnet antyder – redder havskildpadder.
Sygdomme og skader
Havskildpadderne bliver som regel utilsigtet fanget af fiskere, og de lider ofte af sygdomme og har skader.
Nogle fra at sidde fast i fiskenet, andre har infektioner på grund af forurening, og en stor del lider af under- eller fejlernæring, fordi de har spist plastik, der har sat sig fast i fordøjelsessystemet.
Lampedusa Turtle Rescue blev grundlagt af Daniela Freggi i 1990 og opererer og behandler omkring 200 havskildpadder om året.
Alle kan gøre noget
Plastik er et stigende problem i verdenshavene, og Naja og Daniela kan ikke løse det alene, men heldigvis kan alle gøre noget.
På Den Blå Planet kan du lige nu set udstillingen “Et hav af plastik”, der blandt andet kommer med helt praktiske råd til, hvad man som almindelige dansker kan gøre i hverdagen.
Man kan også forpligte sig på udstillingens commitment wall, hvilket blandt andet den amerikanske ambassadør Rufus Gifford gjorde, da han åbnede udstillingen i oktober.
Støt havet
Udstillingen er lavet i samarbejde med organisationen Plastic Change, og den 23. januar holder Henrik Beha Pedersen, der har stiftet Plastic Change, foredrag på Den Blå Planet. Foredraget er gratis, når du har købt normal entre.
Den Blå Planet støtter en lang række forsknings- og naturbevarelsesprojekter, men vi har brug for din hjælp.
Når du giver et bidrag, støtter du en sårbar natur i Danmark og i verden. Du hjælper trængte koralrev og dyr, som lider under al den plastik, der er endt i verdenshavene. Du støtter også forskning, som gør os klogere på det forunderlige liv i havet. Tak for din støtte.