Hvad gør man, når en stor slange bliver forkølet?

Hvad gør man, når en stor slange bliver forkølet?

Den største af Den Blå Planets slanger på 2,5 meter har været ramt af en klassisk efterårsforkølelse. Men hvad betyder det for en slange, og hvordan gør man sådan en rask igen?

Den Blå Planets kongeboa, som bliver kaldt Bo selvom den er hunkøn, blev i starten af efterårsferien syg med lungebetændelse. Det har betydet, at selvom Bo er vant til at komme ud og blive kælet om, så har hun måtte se på inden fra den anden side af glasruden, når gæster har haft nærkontakt med krybdyrerne.

Hvordan opdager man, at en slange er syg?

Slangerne på Den Blå Planet kommer jævnligt ud til nærkontakt med reptiler og krybdyr, og deres helbred bliver derfor også ofte tjekket, da en syg slange kan virke aggressiv.

Se også: Fra kongeboa til “klappeslange”

En dag opdagede en dyrepasser, at der kom lidt slim ud, når slangen hvæsede, og dyrlægen blev kaldt til. Ved den nærmere undersøgelse fik Bo konstateret lungebetændelse.

Hvordan behandler man sådan en størrelse?

Et menneske med en lungebetændelse ville normalt få penicillinpiller, drikke et par liter te, vikle et halstørklæde om halsen og måske blive i sengen et par dage.

Slanger er dog ikke kendt for at være de store tedrikkere, og det kan være vanskeligt og måske se en anelse fjollet ud, at sno et halstørklæde om en slange.

Dog fik Bo antibiotika cirka hver anden dag via sprøjte, da det er nemmere, og hun blev også beordret til et par dage i ro i sit varme terrarium.

Nu er Bo blevet rask, og hun er klar til at komme ud og blive holdt (af) igen. Så kom ud og besøg Den Blå Planet og kom ud og oplev kongeboaen Bo.