Har Den Blå Planet opfundet den næste wellness-bølge?

Du har måske hørt om de populære Garra Rufa fisk, bedre kendt som Doktorfisk. De findes på mange spaer verden over og hjælper mennesker med at fjerne hård hud og blødgører fødderne. Men vidste du, at der findes rejer, som gør det samme? Nej?
Så hils på dannebrogsrejerne.

Dannebrogsrejen, Lysmata amboinensis, har fået sit navn fra sit let genkendelige udseende. Den har en rød ryg med et hvidt kryds i midten, præcis ligesom dannebrog. Så lige som vi i Danmark har en nationalfugl, en nationalsommerfugl og et nationaltræ, så kunne man overveje, om dannebrogsrejen ikke skulle være Danmarks nationalreje. Det bliver næppe tilfældet, da dannebrogsrejen slet ikke lever i Danmark, men ved tropiske koralrev i Det røde hav og den Indo-vestpacifiske region.

Kært barn har mange navne, og sådan er det også med rejer. Dannebrogsrejen går også under navnet pudsereje. I et pudserejeliv begynder man tilværelsen som han-reje, og dagsordenen er klar. Fra morgen til aften spiser de parasitter, hudceller og snavs fra alle overflader, de kan komme i nærheden af. Deres primære kunder er fisk. Her tager rejerne sig af deres gæller og skæl. De store fisk lader sågar rejerne kravle ind i munden, hvor de kan agere tandbørste. Fiskemundene bliver rene og rejen mæt. Det er vist en win/win.

En wellness-reje

Dannebrogsrejen er ikke kræsen, og du behøver ikke at have skæl for at få en behandling. Så trænger du til at få trimmet neglebåndende, stikker du bare hånden ned til dannebrogsrejerne, og så hjælper de gerne med at give den en kærlig håndbehandling.

Uanset hvor meget du skrubber og skurer, vil de små rejer altid kunne finde lidt guf i krogene – de vil i hvert fald give det et skud, hvilket tydeligt ses i videoen, hvor selv GoPro-kameraet bliver grundigt undersøgt.  

Der er derfor ingen undskyldning for snavsede og uplejede hænder hos dyrepasserne på Den Blå Planet.