Halloween: Er kryb hyggeligt eller uhyggeligt?

Halloween: Er kryb hyggeligt eller uhyggeligt?

Skorpioner, edderkopper og slanger er på mange menneskers liste over dyr, som de ikke ønsker nærkontakt med, men sådan behøver det ikke være.

I forbindelse med halloween stiller vi skarpt på de små kræ, som mange synes er ulækre og ligefrem uhyggelige, men som vi på Den Blå Planet er glade for.

Det er desværre normalt at være bange for edderkopper og slanger mv., men faktisk kan du komme af med angsten, som i de fleste tilfælde ikke er rationel. Vi har tidligere skrevet om, hvordan du kan få et bedre forhold til edderkopper, og måske endda ende med at holde af dem.

I forbindelse med Halloween har vi lavet en video, hvor vi viser to forskellige tilgange til dyrene. Hvis du tør, så skru helt op for højttalerne og se den ovenfor. Vi synes, at det kan være hyggeligt med lidt uhygge.

Se også: Nye skorpionunger på Den Blå Planet

Slå ikke edderkopper ihjel

Vi skal naturligvis ikke bestemme, hvordan du skal behandle edderkopper derhjemme. I mange hjem bliver de 8-benet klasket eller forsvinder ind i sulten 550 watts støvsuger.

Der er dog gode argumenter for at få et sundt forhold til edderkopperne. De er en del af naturen og vores indendørs økosystem. De kan endda være hjælpsomme ved at æde parasitter, andre edderkopper og myg. Edderkoppebid er sjældne, til gengæld er de ufarlige for danske arter.

Mennesker er ikke et fødeemne for edderkopper, faktisk foretrækker de at holde afstand til os, da vi kan være et farligt bekendtskab.