Fisk på hjernen – Hjernen i fisk

Fisk på hjernen – Hjernen i fisk

Som om vi ikke har fisk på hjernen i forvejen, men i uge 39 afholdes "Fisk på hjernen - Hjernen i fisk" på Den Blå Planet som en del af årets Naturvidenskabsfestival.

  • Hvilken form har en blækspruttehjerne?
  • Kan zebrafisk tælle?
  • Hvordan kommer vi i hjerneform?

Form

Fisk på hjernen – Hjernen i fisk er en todelt læringsoplevelse, der tager jer på en rejse ind i hjernen hos dyr og mennesker.

I Skoletjenesten undersøger eleverne sammen med Den Blå Planets undervisere hjernens og hjerternes udseende og placering i en 10-armet blæksprutte. Bliv også klogere på hvordan to fiskearter bruger deres hjerner, når de er i nærheden af artsfæller – Kan de kende deres egen slags og kan de tælle? Eleverne får selv lov at lave adfærdsundersøgelser med zebrafisk og guppyer.

I vil også blive kastet ud i den hjernevridende ”Hjernejagt” i udstillingen på Den Blå Planet, hvor I skal løse sproglige, matematiske og kreative opgaver og finder ud af, hvorfor det er sundt for menneske- men også fiskehjerner at spise fisk.

Undervisningen og Hjernejagten understøtter flere forenklede Fælles Mål for Natur og Teknologi efter 4. og 6. klasse. Præcis hvilke kan læses på lærervejledningen til dette forløb.

Tidsforbrug

Minimum 1 time når man vælger undervisningsforløbene. Til ”Hjernejagten” anbefales også min. 1 time.  Sammenlagt ca. 2 timer.

Tilmelding

Forløbet er ikke en del af Åben Skole-tilbuddet. Læs mere og book

Læs mere om Fisk på hjernen – Hjernen i fisk på Den Blå Planet og se hvilke forenklede Fælles Mål, der understøttes her.