En haj med dårlige svømmere

En haj med dårlige svømmere

Vores zebrahaj-han har måske dårlige svømmere. Derfor har vi lige fået en ny fra Sverige.

I lang tid har vi forsøgt at få unger af vores zebrahajer, men selv om hannen har parret sig med hunnerne i Oceantanken, er det endnu ikke lykkedes. Hver gang har æggene – trods ihærdig indsats fra hannen – vist sig at være ubefrugtede.

Derfor har mistanken naturligt nok været, at zebrahaj-hannen har dårlige svømmere, så da muligheden i sidste uge viste sig for at få en ny han, slog vi til.

Akvarier og zoologiske haver verden over deler jævnligt overskudsdyr med hinanden, og det eneste man skal betale for, er transporten.

Haj-ekspressen på tur

Haj-ekspressen drog derfor til Göteborg og hentede en to meter lang zebrahaj-han hos Universeum. Efter en kort køretur og en hurtig vejning blev zebrahajen sat ud i vores 40.000 liter store akklimatiseringsakvarium, hvor den skal vænne sig til sine nye omgivelser, inden den bliver sat ud i Oceantanken.

Læs også: Sjælden zebrahaj udstillet på Den Blå Planet

“Vi vil jo rigtig gerne have nogle zebrahaj-unger, som vi kan dele ud til de andre akvarier, der kan udstille dem og fortælle om, hvor fantastiske dyr det er,” siger kurator Lars Skou Olsen.

Går til damerne

Den nye zebrahaj, der i øvrigt vejede 38 kilo, er faldet fint til i sine nye omgivelser, men hvornår den bliver sat ud i Oceantanken, er stadig for tidligt at sige.

Læs også: En zebrahaj uden striber?

“Han skal lære at spise noget af det mad, vi tilbyder, og vænne sig til den måde, vi passer ham på. Og når han så er klar, lukker vi ham ud i vores Oceantank, og der kommer han så til at møde de andre zebrahajer, og så må vi se, om han går til damerne på den rigtige måde,” siger Lars Skou Olsen.