Edderkop vs fisk 1-0

Edderkop vs fisk 1-0

Det er ikke altid let at være en fisk. Ofte bliver små fisk spist af større fisk, men nogle er uheldige at blive fanget og ædt af edderkopper. De kan også ske, at en haj ender på søløvens tallerken.

Edderkop angriber fisk

Storbritanniens største edderkops (Dolomedes plantarius) antalsmæssige fremgang er en glædelig nyhed for miljøforkæmpere, men en dårlig nyhed for småfisk, og dem der lider af araknofobi. Nu skal småfisk være endnu mere opmærksom på overraskende edderkoppeangreb fra oven. Se angrebet overfor (engelsk tale):

Haj vs søløve ender ikke altid, som vi regner med

Hvor hajer har et stereotypt ry for at være en upålidelig dræbermaskine, så bliver søløver jævnligt karakteriseret som søde cirkusartister, der kan balancere med en bold på næsen, mens de klapper glad med lufferne. Begge forståelser er unuanceret og kulturpåvirket.

Søløven hører til vandrovdyrene og deres tandsæt viser slægtskab med landlevende rovdyr. Søløvens forfader har levet på land, men igennem evolutionen er søløven vendt tilbage til havet.

Når søløver og hajer mødes er størrelse vigtigt. Se flotte billeder af angrebet her, hvor der bliver zoomet mere end i videoen nedenfor.