Pressemeddelelse, Kastrup, den 7. november 2013
Danske og internationale forskere skal dykke efter verdens giftigste slanger i havet ved Ny Guinea. Ekspeditionen, der tager afsted i dag, skal bl.a. bane vejen for havslanger på Den Blå Planet.
Den stort anlagte havslangeekspedition skal bidrage til vores sparsomme viden om de gådefulde og yderst giftige havslanger og forhåbentlig også beskrive helt nye arter.
”Ekspeditionen har både et zoologisk og et medicinsk fokus. Slangernes hjerner kan nemlig fungere ved meget lave iltforhold, og forståelsen af, hvordan det kan lade sig gøre, kan få betydning for vores viden om iltmangel i menneskehjernen og evt. behandlinger,” siger ekspeditionsleder Anders Hay-Schmidt, Lektor, dr. scient. og neuroanatom ved Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, Københavns Universitet.
Havslangeekspeditionen sætter kurs mod det vestlige Ny Guinea i dag, torsdag den 7. november og varer i godt 3 uger. Ekspeditionens forløb kan følges på Den Blå Planets hjemmeside.
Havslanger på Den Blå Planet
Med på ekspeditionen er forskningschef, ph.d. Peter Gravlund og kurator Lars Skou Olsen fra Den Blå Planet. De skal forberede en udstilling af de giftige og fascinerende havslanger på Den Blå Planet.
”Vi skal først og fremmest assistere forskerne i deres arbejde, men vores egen vigtigste mission er at se nærmere på havslangernes adfærd og deres levesteder. Den viden skal vi nemlig bruge, for at kunne holde dyrene under optimale betingelser og give både vore gæster og forskere mulighed for at komme helt tæt på havslangerne – lige her på Den Blå Planet,” siger Peter Gravlund.
Den Blå Planet forventer at udstille havslanger i løbet af 2014.
Ekspeditionen er støttet af Carlsberg Fondet, Lundbeck Fonden, Bodil Pedersen Fonden og Brødrene Hartmanns fond.
For yderligere information:
Christian Juul Yssing
PR- og marketingchef, Den Blå Planet
M: 24 29 75 45
E: cys@denblaaplanet.dk