Sådan holder man bedst pjaltefisk

Sådan holder man bedst pjaltefisk

Pjaltefisk er meget følsomme, så Den Blå Planet deltager i et adfærdsstudie, der skal skabe bedre vilkår for opdræt af den fascinerende fisk.

Bemærk: Pjaltefiskene er ikke længere i udstillingen.

Pjaltefisken er en af de mest særprægede fisk på Den Blå Planet. Men selv om den kan virke sær, er den perfekt udstyret. Dens trævlede krop fungerer som camouflage, der skjuler den for både bytte og rovdyr. Men den er ikke let at holde. Pjaltefisken er meget følsom og det er en udfordring at få den til at trives og yngle.

Forskningsprojektet ”Pjaltefisk, adfærd, opdræt og anlæg” er det første videnskabelige adfærdsstudie af pjaltefisken i fangeskab. Ved at observere og beskrive pjaltefiskenes adfærd, lærer vi mere om dyrenes vaner og reaktioner. Det gør det lettere at tolke dyrenes adfærd og hjælper os med at indrette anlægget bedre.

Resultaterne af adfærdsstudiet vil blive delt med offentlige akvarier verden over og hjælpe med til at pjaltefisk kan trives bedre i fangenskab og forhåbentlig at skabe bedre vilkår for opdræt af den fascinerende fisk.

Varighed: 2014/2015.

Samarbejdspartnere: freelance biolog Cecilie G. Clausen, dyrepasser på Den Blå Planet Susan Schødt Lynge og flere offentlige akvarier i USA og Australien.