Ny direktør på Den Blå Planet

Ny direktør på Den Blå Planet

Jon Diderichsen kommer fra en stilling som skandinavisk COO i den internationale børsnoterede rekrutteringsvirksomhed Heidrick & Struggles. Han skal senest fra den 1. marts 2019 stå i spidsen for Den Blå Planet, Nordeuropas mest visionære akvarium med tusindvis af fisk og havdyr, syv millioner liter vand og 75 ansatte.

55-årige Jon Diderichsen er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet, har en MBA fra Chicago Universitet og har i sin karriere opbygget en stærk ledelseserfaring i oplevelsesindustrien og med stærke kompetencer inden for drift, strategiudvikling og implementering af vækststrategier.

“Den Blå Planets mission er at få børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv. Jon Diderichsen skal videreudvikle den stærke position, Den Blå Planet har opbygget som turistattraktion og kulturinstitution i Danmark. Som visionær, initiativrig og erfaren strategisk leder har Jon Diderichsen den helt rette profil til jobbet,” siger Flemming H. Tomdrup, bestyrelsesformand på Den Blå Planet.

Passioneret fritidsdykker

Jon Diderichsens top 3 dyk

  1. Aftendyk og snorkling ved Big Island, Kona, Hawaii: Mantarokker
  2. Dykning ved Maui: Havskildpadde og hvidtippet haj
  3. Dykning og snorkling ved Great Barrier Reef, Australien

Den nye direktør på Den Blå Planet – som i øvrigt er en passioneret dykker i sin fritid – har massiv erfaring med at skabe øget gæstetilfredshed gennem variation af gæsteoplevelsen, aktiviteter for alle-i-alle-aldre, formidling og service. Blandt andet har Jon Diderichsen 11 års erfaring fra turisme- og oplevelsesindustrien som direktør på det internationalt kendte ferie- og sportsresort Club La Santa på Lanzarote.

”Jeg drives af en stor passion for at skabe enestående gæsteoplevelser – i vand og på land – i samarbejde med dedikerede ansatte, og jeg glæder mig til at udvikle enestående oplevelser på Den Blå Planet for både førstegangsbesøgende og for gæster, der vender tilbage gang på gang,” siger Jon Diderichsen:

”Jeg er glad for nu at vende tilbage til oplevelsesindustrien inden for det naturvidenskabelige område. Et område, som ligger mit hjerte meget nært.”

Privat bor Jon Diderichsen sammen med sin kæreste i centrum af København. Han tiltræder som direktør på Den Blå Planet senest den 1. marts 2019.