Lyden på Den Blå Planet har fået en pris

Lyden på Den Blå Planet har fået en pris

Der er blevet kræset for hver en detalje på Den Blå Planet, for at besøgsoplevelsen bliver som om, man var under overfladen. Her er havets lyde vigtige, og de har netop fået en fornem pris.

Ved årets InAVate Award Show i Holland, februar 2014, var det danske lydfirma Stouenborg nomineret i to kategorier for deres arbejde på Den Blå Planet.

Glasstatuette for prisen Futures Award

Stouenborg tog stolte derfra med en glasstatuette for prisen Futures Award. Ifølge firmaets lyddesigner og projektleder, Anders Jørgensen skyldes det to ting:

  1. Stouenborg specialiserede ekspertiser har været med helt fra starten af processen.
  2. Lydfolkene har ikke kun har lavet lyd. De har været samtalepartnere i alle aspekter af processen.

Samarbejde med arkitekterne 3XN

Ligesom selve huset tager lydfladerne sit udgangspunkt i arkitekterne 3XNs vinderforslag ‘hvirvelstrøm’. Fra starten har tanken været, at den besøgende skulle hvirvles ind i huset og suges nedunder havets overflade – hvor man møder fiskene.

Den professinelle lydteknik på Den Blå Planet er i en klasse for sig, og har været et stærkt redskab i det kreative arbejde:

”Nu kan bølger skvulpe fra den ene ende af akvariet til den anden. Via optagelser og producerede soundscapes gengives vidt forskellige scenarier af livet under vandet. Lydene fra sumppadder, dværgkrokodiller og syngende koraller i revene ved Middelhavet giver Den Blå Planets gæster en mulighed for at opleve havets lydmæssige mangfoldighed”

Forklarer lyddesigner og projektleder Anders Jørgensen.