God nyhed: Flere tun i Middelhavet

God nyhed: Flere tun i Middelhavet

Chefdyrepasser Lars Olsen kom lige forbi og sagde: "Kan du ikke fortælle alle den gode nyhed om, at der er kommet flere tun i Middelhavet.

Chefdyrepasser Lars Olsen kom lige forbi og sagde: “Kan du ikke fortælle alle den gode nyhed om, at der er kommet flere tun i Middelhavet.

Det må jeg så hermed prøve.

Det handler om, at der for første gang siden etableringen af ​​genopretningsplanen for almindelig tun i 2006, er sket en markant stigning i fiskekvoten. Der må nu fiskes over 9372 tons, hvilket er en stigning på 20%.

Og her kommer så den gode nyhed.

Den større fiskekvote skyldes, at arbejdet med at genoprette tun-bestanden har båret frugt, så der nu er langt flere tun i havet end der har været længe.

Karmenu Vella, som er EU-kommissær for miljø, maritime anliggender og fiskeri siger:
“Den almindelig tun har antalsmæssigt været nær et kollaps, men den er nu vendt tilbage til livet. For første gang i næsten et årti, kan vores fiskere få lov at fiske mere. Bæredygtighed og god ledelse betaler sig. Vi må fortsætte dette arbejde”.

Hermed fik han rost sig selv godt til sidst, men det er også fint, så længe der kommer flere tun i Middelhavet.

EU har levet op til sine forpligtelser i forhold til at gennemføre international kontrol af tun og har med inspektionsprogrammer forhindret overfiskeri.