Jazzkoncerter

Jazzkoncerter

Så er det igen blevet tid til ægte jazzaftener på Den Blå Planet.

Glæd dig til en anderledes aften på Den Blå Planet, når vi hiver musikinstrumenter frem og byder velkommen til en aften i jazzens tegn. 🎷

Datoer og lineup: 

Mandag d. 2. oktober:

Peter Lund, guitar
Jens Skou Olsen, bas
Anders Provis, trommer

Danmark er efterhånden kendt for at levere nogle af europæisk jazz’ fineste guitartister, og guitaristen Peter Lund er derfor ingen undtagelse! Han er en af de musikere i dansk jazz, der nysgerrigt kombinerer jazztradition med åbenhed overfor nye strømninger. Denne aften er det selvfølgelig jazzen, der har første parket, når han sammen med bassisten Jens Skou Olsen og trommeslageren Anders Provis slipper et både poetisk og rytmisk medrivende repertoire løs.

Mandag d. 13. november:

Jakob Høgsbro, saxofon
Ida Hviid, bas
Benita Haastrup, trommer & percussion

Jakob Høgsbro Trio – bestående af saxofonisten Jakob Høgsbro, bassisten Ida Hviid og trommeslageren Benita Haastrup – skaber et dybt livsbekræftende stævnemøde mellem den storsvingende jazz og så poesiens vilde, skæve og ligefrem skøre universer! Nu har jazzen i forvejen altid været vild og svær at sætte i bås; men når Jakob Høgsbro Trio lægger både stemmer, musik og kropslyde (!) til digteren og humoristen Rune T. Kiddes fortællinger, så bliver måde musik og tekst født påny. Det lyder bestemt ikke kedeligt, og denne koncert vil smitte enhver med en ubændig livsglæde – som er svær at ryste af sig!

Rune T. Kidde, der bl.a. skrev Ækle Æventyr og stiftede Folkebevægelsen for W.C. Fields, evner at væve jazzens intuitive og synkoperede improvisationskunst ind i sine fortællinger – og i selskab med Jakobs saxofon, Idas kontrabas og Benitas trommer kan vi se frem til en overrumplende jazzaften.

Mandag d. 11. december:

Kasper Tranberg, trompet
Jens Skou Olsen, bas
Anders Provis trommer

Jazz har altid været en livemusik forstået på den måde, at den bedst opleves i netop det øjeblik den skabes. Udtrykskraft, et dybt musikalsk mesterskab, en lyst til at improvisere og ikke mindst en velgørende humor er centrale træk. Og her kan man ikke ønske sig en bedre repræsentant end trompetisten Kasper Tranberg. Sammen med bassisten Jens Skou Olsen og trommeslageren Anders Provis. Kasper improviserer over jazzens store melodibog, som rækker tilbage til en tidsalder, hvor stor kunst, stor alvor og stor spilleglæde ikke var modsætninger. Vær med, når denne trio sætter ild i musikken.

Praktisk information

Koncerten foregår fra kl. 19-20 i Café Plankton og er gratis, når indgangen er betalt.

Koncerten er siddende, og der er derfor begrænsede pladser.

Medbring en ven med dit årskort

Har du årskort, kan du tage en ven med gratis i hele 2023. Læs alle de gode grunde til at vælge årskort.

Vi glæder os til at se jer!

Oplysninger

  • Datoer: