Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt, og vi glæder os! 😃

Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt, og vi glæder os! 😃

Vi har sørget for et væld af spændende aktiviteter fra morgen til aften hele ugen igennem. Så kom og oplev alt fra en vild blækspruttedissektion til masser af spændende rundvisninger bag facaden. Hør fortællinger og hemmeligheder fra junglestien og kom helt tæt på kæmpetusindben, fugleedderkopper og kravlende og hoppende insekter, når vi finder vores krible-krable vogn frem.
Du kan læse meget mere om vores efterårsprogram her.

Nye beboere i regnskoven: Landskildpadder på færde!

Torsdag d. 29. september fik vi nye beboere i regnskoven. Nemlig fire rødfodede skovskildpadder (Chelonoidis Carbonarius), som vi har fået fra Tyskland. Oprindeligt lever de i Sydamerikas regnskov, og de lever af blandt andet frugt, blomster, svampe og ådsler, som de finder i skovbunden

 

Foruden landskildpadderne, har vi også fået endnu flere kriblende dyr i regnskoven. Kom selv ud og se, om du kan spotte dem 🧐

Kan du få øje på vores nye rødøjede løvfrø?

Vi har et væld af små frøer, der hopper rundt i vores regnskov og de “synger” dagen lang. Det nyeste medlem i vores frø-familie er en rødøjet løvfrø (se billedet nedenfor).

Løvfrøen har et helt unikt udseende. Den har sugekopper som fødder, og det gør, at den sidder rigtig godt fast på glatte blade og grene. Den er kendt for sin smukke grønne farve og sine blodrøde øjne. Ofte kan den være svær at finde i regnskoven, for når den kryber sammen og lukker øjnene, så falder den i et med bladene.

Det er ikke kun den rødøjede løvfrø, der hopper rundt i regnskoven. Vi har også flere forskellige slags pilegiftfrøer og argentinske hornfrøer.

Pilegiftfrøerne er lige som løvfrøerne
flotte og farverige. De har mange forskellige farver, og de er ofte camouflerede mellem bladene. Deres stærke farver er et advarselstegn om, at frøerne er giftige. På den måde kan de holde rovdyr på afstand. Pilegiftfrøerne har fået deres navn, fordi de indfødte sydamerikanere brugte giften fra frøerne på deres pile, når de skulle på jagt. Den stærke nervegift kan lamme et offer øjeblikkeligt, og pilene bliver derfor ekstra farlige. I naturen danner frøerne deres gift ved at spise en kombination af giftige insekter. Men inden du bliver helt nervøs, så spiser vores frøer en ikke-giftig kost, nemlig bananfluer. Derfor er vores frøer helt ufarlige.


Den argentinske hornfrø er kendt for at bide utrolig hårdt i forhold til sin størrelse. De har en ret stor mund, så de kan faktisk angribe dyr, der er samme størrelse som dem selv! Nogle gange kan de overvurderer deres egne evner, og finde et bytte, som de ikke kan sluge.
Grundet sin store mund, bliver hornfrøer også kaldt for Pac-Man frøer.


Du finder dem ofte i den fugtige skovbund i regnskoven.

Frøerne i Regnskoven er ufarlige og hopper frit rundt.
Det var det for nu – på gensyn!

Vi ses på Den Blå Planet 😃