Eventyret begyndte juleaftensdag 1934. Ingeniør Knud Højgaard og hans søn, zoologen Mogens Højgaard, gik en tur gennem skoven. Mogens fortalte sin far, at han drømte om at bygge drivhuse til padder og fisk. Med den bemærkning opstod idéen til Danmarks Akvarium, for Knud Højgaard svarede sin søn ”at den ting er til at snakke om.”
Fem år senere, den 21. april 1939, stod Danmarks Akvarium klar, og både Kong Christian den 10., statsminister Thorvald Stauningog Knud Højgaard var til stede ved åbningen.
Se også: Sådan så akvarier ud for 150 år siden
Der er så mange gode historier, der knytter sig til Danmarks Akvariums fødsel og de syv årtier i Charlottenlund og senere i skikkelse af Den Blå Planet i Kastrup – Nordeuropas største akvarium. Mange af disse historier er ikke tidligere blevet fortalt til offentligheden. Det fortjener de, og det bliver de heldigvis nu.
Alle årskortholdere er inviteret til at deltage i jubilæet og til som de første at se temaet i udstillingen, hvor Den Blå Planet, Danmarks Akvaries historie fortælles.
Se også: 8 ting du ikke vidste om Danmarks Akvarium
Program for dagen 27. april 2019
9:00 – 9:20
Åben ankomst, kaffe og let morgenmad ved Oceanet. Den Blå Planets to maskotter Havodderen Plaske og Hammerhajen Hik byder velkommen.
9:20 – 9:40
Taler ved bestyrelsesformand Flemming H. Tomdrup, kurator og teknisk chef Lars Skou Olsen og direktør Jon Diderichsen.
9:40
Mød udstillingsansvarlig Rasmus Jakobsen til en snak om det nye historiske tema og prøv at få dine hænder renset af ihærdige garra rufa’er – også kendt som doktorfisk.
10:00
Den Blå Planet åbner dørene for øvrige gæster. I er velkomne til at blive så længe, I har lyst.
Vi glæder os til at se jer!