Bevaringsforening hædrer Den Blå Planet

Bevaringsforening hædrer Den Blå Planet

 

Foto: Adm. direktør Dorte Gleie (Den Blå Planet) og arkitekt Jan Ammundsen (3XN), modtog arkitekturprisen af formand Lis Schneevoigt fra Bevaringsforeningen ved et arrangement på Den Blå Planet.

PRESSEMEDDELELSE, Kastrup, den 3. december 2013

Den Blå Planet modtager Bevaringsforeningen for Tårnby Kommunes arkitekturpris. Prisen gives, fordi Den Blå Planets hvirvelstrøm føjer sig flot og respektfuldt ind i by og landskab og giver nyt liv til Tårnby.

Et besøg på Den Blå Planet er som at blive hvirvlet rundt i fiskenes fascinerende verden – fra koralrevets farvestrålende smykkeskrin til nordens kolde, stormblæste hav og kyster. Det hele, samt 10.000 fisk og havdyr, rummes i prisbelønnet arkitektur, der har givet genlyd verden over.

Nu bliver arkitekthuset 3XNs hvirvelstrøm-inspirerede arkitektur også hædret lokalt i Tårnby med Bevaringsforeningen for Tårnby Kommunes arkitekturpris, der i år uddeles for 15. gang.

”Med tildelingen af årets arkitekturpris til Den Blå Planet ønsker Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune at markere, at en ny bygning kan bidrage positivt til den gamle by. Den Blå Planet føjer sig ubesværet ind i det eksisterende havnemiljø og kobler vandet til byen på en ny og tidssvarende måde. Den Blå Planet står som et værdigt moderne vartegn for Kastrup og giver byen nyt liv. Det er en prisværdig kombination, som vi synes fortjener hæder,” siger Lis Schneevoigt, formand, Bevaringsforeningen for Tårnby Kommune.

Glæde over lokal opbakning

Dorte Gleie, adm. direktør for Den Blå Planet, og den kreative drivkraft bag det nye vartegn, arkitekt og kreativ direktør i 3XN, Kim Herforth Nielsen, er stolte af prisen.
”Det er med stor glæde, at vi modtager dette års arkitekturpris. For os er det udtryk for den store lokale opbakning til Den Blå Planet og for den varme, som vi er blevet modtaget med her i Tårnby af vore nye naboer,” siger Dorte Gleie, administrerende direktør, Den Blå Planet.

Arkitekthuset 3XN er ikke uvant med arkitekturpriser for Den Blå Planet. I oktober modtog 3XN således prisen for ’bedste bygning’ i kategorien ”Display Building” ved den prestigefyldte arkitekturfestival World Architecture Festival i Singapore. Her var dommerne begejstrede over Den Blå Planets skulpturelle form, og den måde som bygningen udtrykker inspirationen fra naturens hvirvelformer, som vandets strømninger og fiskestimernes bevægelser.

Den Blå Planet er designet med henblik på kommende udvidelser. Første større udbygning af bygningen og udstillingen ventes inden for en horisont på 5 år.

For yderligere information:
Christian Juul Yssing
PR og marketingchef, Den Blå Planet
M: 24 29 75 45
E: cys@denblaaplanet.dk