Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:
Fang hornfisk

Fang hornfisk

Kom, maj, du søde milde – og tag hornfisken med!

Maj måned er højsæson for hornfisk i Danmark. De trækker ind fra åbent hav for at æde langs kysterne. Således også ud for Den Blå Planets kystanlæg, hvor vi stiller udstyr til rådighed, så du kan fange din egen lækre forårsmiddag.

Vi bruger silkekroge, så børn i alle aldre kan prøve kræfter med den slanke fighter – uden risiko for blodig tommeltot. Og er man så dygtig at hale fisken i lang, bistår Den Blå Planets fortællere med filetering og posepakning. Samt med historien om hornfiskens mystiske grønne ben.

Hornfisk med persille og smør
Mangler man inspiration til en opskrift, anbefaler vi hornfisk med persille, smør og nye kartofler.

Hornfisk til fire personer:
4 hornfisk
1 citron
1 bundt persille
Smør
Nye kartofler
Salt og peber

Steg hornfisken sammen med udskårne citronskiver i cirka 10 minutter på grill eller pande.
Hak persillen og drys over den stegte fisk.
Server sammen med kogte, nye kartofler og koldt smør.

Velbekomme!