Welcome back to Copenhagen (TV 2 Lorry) udsendelse om Den Blå Planet

Welcome back to Copenhagen (TV 2 Lorry) udsendelse om Den Blå Planet

Lige før sommerferien havde vi besøg af TV2 Lorry til en snak om, hvad vi har gjort og gør på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium for at tiltrække endnu flere danske gæster. Programmet er en del af serien, Welcome back to Copenhagen, og du kan se det ved at trykke her.

Det er ingen hemmelighed, at vi stadig mangler alle de internationale gæster herude i skyggen af corona. Derfor har vi valgt at fokusere endnu mere på de danske gæster. Det gør vi blandt andet ved at gøre oplevelsen på Den Blå Planet endnu mere aktiv med mere inddragelse af gæsterne og ved at skabe oplevelser i lokalområdet. Under coronakrisen har vi eksempelvis halveret ruden ind til skyttefiskene, så det er muligt på egen krop at mærke, hvordan skyttefiskene fanger deres føde ved at skyde vand helt op til flere meter op i luften for at ramme insekterne.

Vi vil meget gerne gøre formidlingen underholdende. Vores helt unikke guidede ture bag facaden tager gæsterne med op over Oceantanken og om i filteralleen, hvor teknikken buldrer løs for at holde gang i de store tanke og akvarier. Alle vores formidlere ved en masse om livet i verdenshavene og fortæller løs om alt fra de truede koralrev til den mystiske europæiske ål, som vi ved så lidt om, men som er så vigtig for livet i havet. En sommernyhed er, at man kan komme på en sælsafari i speedbåd. Her tager vi vores største “akvarium” i brug, nemlig Øresund, for på den måde at vise, hvor storslået vores eget hav for enden af matriklen er med sælflokke, der ligger og soler sig helt derude, hvor vi ellers aldrig kommer. Derfor inviterer vi til en unik tur med speedbåd, så der også er fart over feltet. Turen tager næsten en time og går mod den sydlige del af Saltholm, hvor man på afstand kan opleve Danmarks svar på vilde løver – de nysgerrige sæler. Der er en kyndig fortæller med ombord, som fortæller historier om de vilde sæler, der ligger inde på kysten og soler sig.

Læs mere om alle vores spændende og sjove sommeraktiviteter her: https://denblaaplanet.dk/sommerferie-2022/