Projekt FiSK

Projekt FiSK

Særudstilling om sundhed, fisk og bæredygtighed.

Projekt FiSK – Det levende køkken er en særudstilling på Den Blå Planet, hvor I kan lege jer til viden om fisk og sundhed i et interaktivt køkken. Her kan I ”tilberede” fisk og finde viden om effekterne på hjerne og hjerte ved at spise fed fisk. I kan også lære om bæredygtighed og samtidig støtte det tilknyttede forskningsprojekt ved at indtaste egne fiskevaner.

Læs mere om udstillingen.

Brug “Det levende køkken” i undervisningen

Som lærer til en mellemtrinsklasse, kan du bruge “Det levende køkken” i undervisningen i både madkundskab og natur/teknologi. Brug lærervejledningen til at se, hvordan du kan forberede eleverne hjemme på skolen inden besøget på Den Blå Planet, samt hvordan I kan bruge udstillingen under besøget.

Målgruppe: 4. – 7. klasse
Varighed: 
2 lektioner på skolen, 90 minutter på Den Blå Planet
Understøtter følgende Forenklede Fælles Mål:
Madkundskab efter 7. klasse – Projekt FiSK, Det levende køkken
Natur/Teknologi efter 6. klasse – Projekt FiSK, Det levende køkken

Læringsmål

  • At eleverne får viden om fisk betydning for sund levevis.
  • At eleverne får færdigheder til at vurdere fisk ud fra bæredygtighed.

Læs materialet og download som pdf.

Husk jeres besøg på Den Blå Planet skal bookes på forhånd. Gå til bookingportalen.

Forberedelse til besøget på Den Blå Planet

 

Forslag til opskrifter med fisk