De Blå Hajmyter

De Blå Hajmyter

Mennesket har altid været fascineret af hajer. Hajer er blandt de mest myteomspændte dyr i verden. Men lige så fascinerede, som vi er af hajerne – lige så meget frygter vi dem! For hvad ved vi egentlig om hajer?

Myterne er mange og vidt udbredte: Hajer æder mennesker! Hajer drukner, hvis de ligger stille! Hajer kan lugte en dråbe blod i en svømmehal! Men er de mange antagelser om hajer myter eller fakta?
Dine elever kan nu søge efter svaret hos hajerne på Den Blå Planet. Dyk ned i De Blå Hajmyter og udforsk de forskellige filmklip, animationer, artikler og billeder, som stiller skarpt på nogle af de mest almindelige myter om hajer. Holder myterne vand?

De Blå Hajmyter er et digitalt undervisningsforløb udviklet af Den Blå Planet. Det er en hjemmeside, hvor dine elever bliver stillet til opgave at gå i dybden med myter om hajer. De skal være kritiske og forholde sig til forskellige kilder. Resultatet er elevernes egne filmproduktioner, hvor de formidler resultatet af deres research.

Læringsmål

– Eleven kan perspektivere til omverdenen og aktuelle hændelser – har faktuel viden om hajer og kan skelne myte fra virkelighed.
– Eleven kan designe enkle modeller og formidle – her med viden om film og medier.
– Eleven kan forholde sig kildekritisk – har viden om interessemodsætninger.

Klassetrin: 6.-10. klasse

Varighed: 2-3 timer

Læs lærervejledning og download som pdf.

Husk at booke jeres skolebesøg på forhånd. Læs mere og book.

Gå til www.hajmyter.dk