På gensyn med Gai(a)

På gensyn med Gai(a)

Vores store havskildpadde Gai(a) er desværre død fredag d. 13. maj.

Vores store havskildpadde Gai(a) er desværre død fredag d. 13. maj og vi måtte sige farvel til en god og betydningsfuld ven. Gai blev klækket 19.juni 2011 i Marineland Antibes i Frankrig og kom til DBP 16. april 2018.

Skildpadden Gai havde over nogle dage fået det dårligere og dårligere, og blev tilset af dyrlægen, som ikke kunne stille noget op, og den døde kort efter. Desværre er det jo naturens gang – at dyr dør og nye kommer til – også her på Den Blå Planet. Vi kender på nuværende tidspunkt desværre ikke den præcise dødsårsag og er derfor ved at få den obduceret, så vi kan lære mere om hvorfor den døde og blive klogere på havskildpadder generelt.

Kønsskifte i Oceantanken – Gaia bliver til Gai.
Gaia var også en del af en historisk dag på Den Blå Planet. Vi troede alle herude, at Gaia var en hun-skildpadde, men en dag opdagede dyrepasserne, at hendes hale var blevet så lang, at de ikke længere var i tvivl: Gaia var en guy!!  Gaias hale voksede sig nemlig så lang, at den voksede udover rygskjoldet, som er kendetegnet for en han-skildpadde. Så nu kom Gaia altså til at hedde Gai.

Se vores kurator Lars forklare om forskellen på han- og hun-skildpadder

Et nyt liv i Oceantanken
På Den Blå Planet kan vi heldigvis fortsat fremvise en havskildpadde af samme art som Gai, nemlig Azul som kom til os i januar 2020 efter at være strandet ud for Blåvand d. 2.januar 2020.

Azul er nu blevet så stor, at den bliver overført til vores oceantank i løbet af den næste måneds tid, hvor vi håber I vil tage ligeså godt imod den, som I gjorde med Gai.