Færøerne

Færøerne

Et liv helt ude på kanten

Den Blå Planets fuglefjeld er 13 meter højt og åbent op til den blå himmel. Det er et akvarium, som bliver omformet og skabt af naturen udenfor. Fuglefjeldet er en repræsentation af færøske klippevægge.

Husk at se:
IMG_8478Søpapegøje
Søpapegøjen er kendt for dens flotte farvestrålende næb som er rødt, blåt og gult. Den hårdføre og farvestrålende fugl er Nordens papegøje. Mange tror, at søpapegøjer er pingviner – men i modsætningen til pingviner kan søpapegøjer både svømme og flyve.

Læse mere om ligheder mellem søpapegøjer og mennesker

Tip: Søpapegøjerne er mest aktive om morgenen og lige efter frokost. Ved fodringer i fuglefjeldet er der mulighed for at opleve dem  ”svæve” ned i vandet og lande med et stort plask.

TorskTorsk
Torsken ligner måske ikke en superhelt med sine brunlige farver, men den har faktisk betydet en hel del for Danmarkshistorien. I gamle dage spiste vikingerne tørfisk af torsk, når de skulle på lange togter og på grund af torsken, nåede de langt.

 

havkatHavkat
Havkatten ser farlig ud, men er faktisk fredelig. Lad alligevel være med at stikke hånden ind i munden på den, for så kan den bide dig uden at blinke. Havkattens fascinerende tandsæt er godt til at knuse muslinger, hummere og søpindsvin.