Nordlige søer og have

Nordlige søer og have

Fra Danmark til Alaska

I de nordlige søer og have ser du primært dyr fra danske søer, åer og havområder. Men også dyr som kommer langvejsfra, fx den nordlige havodder. Fællesnævneren for dyrene er, at de lever i koldt vand.

Husk at se:

IMG_2330
Havoddere
Oplev legesyge havoddere fra Alaska i Den Blå Planets nye anlæg, som er specialbygget til narrestreger. Den Blå Planet er det eneste akvarie i Nordeuropa, hvor det er muligt at komme helt tæt på de nuttede dyr.

Læs mere

røreakvarium
Røreakvarierne
Røreakvarierne er mange børns yndlingssted på Den Blå Planet. Her kan du holde en krabbe eller ae en fladfisk – hvis du tør! En fortæller hjælper med, hvordan du holder dyrene og fortæller sjove historier om havets forunderlige liv.
IMG_7801
Blæksprutten
Verdens klogeste bløddyr bor også på Den Blå Planet. Blæksprutter kan skifte kropsform og farve. Blæksprutten, som bor i den kolde afdeling, har otte arme – og ni hjerner, da den også har en hjerne i hver arm.

Læs mere

Europæisk Malle
Europæisk malle
Maller bør ikke undervurderes. Den europæiske malle kan blive op til fem meter. Den er altædende, og de største af dem er i naturen blevet opdaget i at spise duer og små hunde.