Snakker delfiner med hinanden?

Snakker delfiner med hinanden?

Spørgsmål

Hej,

Vi er Merle, Svea og Katrine fra A.P Møller skole og vi vil spørge noget om delfiner. Kommunikerer delfiner med hinanden og hvis ja, hvordan? Har menneskerne allerede fundet ud af, hvad de taler om?

KH Katrine, Merle og Svea

Svar

Hej med jer.

Ja, delfiner kommunikerer i høj grad med hinanden, og de udsender nogle kliklyde, som kan høres meget langt under vand. Man mener endda, at hvaler (delfiner) har forskellige dialekter alt efter hvor de kommer fra.

Man har også prøvet at tale med delfiner. I USA har man forsøgt at kommunikere med delfiner, men man opgav det igen, fordi man ikke rigtig kunne finde ud af hvordan de kommunikerede (snakkede) sammen.

Forskeren Denise Herzing har i tre årtier undersøgt tre generationer af delfiners opførsel og kommunikation for at finde en måde at snakke med dem på. I kan se en TED Talk, hvor hun fortæller om sin forskning her.

Med venlig hilsen
Lars Skou Olsen
Kurator på Den Blå Planet


Måske går du også og undrer dig over fiskenes liv, hvad de kan, og hvordan de fungerer. Her kan du stille spørgsmål om alt til Den Blå Planets eksperter. Spørgsmål og svar offentliggøres her på siden og på Twitter
Send dit spørgsmål til: brevkassen@denblaaplanet.dk.