Kofisken gav design til en bil

Kofisken gav design til en bil

Toblerone, Marion Monroe og ko

Kofisken, Lactoria cornuta, kan ikke andet end skabe glæde i fiskehjertet. Ligesom pjaltefisk, ligner kofisken en sammensætning af utallige ting.

Hvordan ser en kofisk ud?

Hvordan skal man beskrive kofisken for én, som aldrig har set den før? Måske sådan: Kofiskens trutmund er uimodståelig, og er ikke set magen siden Marion Monroe. Navnet kofisk skal forstås ud fra de 2 horn, den har i mellem øjnene. Og nej, den er ikke i familie med hornfisk, men med kuffertfisk. Kofisken har en krop, som om den netop har slugt en pakke Toblerone-chokolade og endelig har den skønne farver og blålige prikker. Altså, en fashionfisk af største kaliber. På den måde passer kofisken godt ind i det tropiske koralmiljø, som den naturligt lever i, da mange dyr her er iklædt alle regnbuens farver og alverdens former.

Kofisk blev til Mercedesdesign

KofiskbilUd fra en økonomisk betragtning skulle fiskene i kuffertfamilien have taget copyright på deres designudtryk. Kuffertfiskene er ligesom andre koralfisk blevet “udgivet” som badedyr og legetøj, men på et punkt trumfer kuffertfiskene de fleste andre fisk. Deres form er nemlig blevet benyttet som designinspiration for Mercedes-Benz, da koncernen i 2005 byggede konceptbilen Bionic. Her har den gule kuffertfisk, som ligner kofisken, været den primære inspiration.

Beskriv kofisken med 2 ord

Den Blå Planet spurgte på Facebook, hvordan folk ville beskrive kofisken med 2 ord. Det kom der sjove eksempler ud af:

Følg Den Blå Planet på Facebook og få masser af sjov info fra havet

Kofisk2