Hvordan ser en klumpfisk ud indeni?

Hvordan ser en klumpfisk ud indeni?

I begyndelsen af september 2014 blev der fundet en klumpfisk ved Rødvig, Stevns, men trods hurtig indsats lykkedes det ikke at få fisken levende frem til Den Blå Planet.

Søndag den 21. september kl. 12.00 – 14.00 vil klumpfisken dissekeres i auditoriet på Den Blå Planet. “Nu er der en unik mulighed for at undersøge klumpfisken på tæt hold, og vi vil gerne dissekere den offentligt, så Den Blå Planets gæster ikke snydes for at få indblik i den fantastiske og særegne fisk”, siger dyrlæge Mai Mundeling, der vil stå for dissektionen.

Mola mola internal organs anatomy by Octavio MateusHvad vil I undersøge?
‘Vi finder ud af om klumpfisken er en han eller en hun. Det kan man nemlig kunne finde ud af ved dissektion, da den har indre kønsorganer’ siger dyrelæge Mai Mundeling og fortsætter: ‘Den væsentligste grund til at vi dissekerer fisken, er for at blive klogere på klumpfisks tilstand, når de besøger Danmark. Vi vil fx gerne vide, hvad de spiser, og hvilke parasitter de har’, siger dyrlæge Mai Mundeling.

Hvad kan man opleve som gæst?
‘Alle, både børn og voksne, får lov at komme helt tæt på og se og røre overfladen af klumpfisken, der på mange måder udskiller sig fra mængden eller stimerne om man vil. Vi opstiller desuden mikroskoper, hvori alle kan se parasitter’, siger dyrlæge Mai Mundeling.

LÆS OGSÅ: Hold øje med klumpfisk i danske farvande

Ekstra fokus på klumpfisk
Søndagen står i klumpfiskens tegn. I Oceanet svømmer en lyslevende klumpfisk rundt, så når dyrene i Oceanet fodres kl. 12.30 og kl. 15.30 vil Den Blå Planets entusiastiske fortællere have ekstra fokus på klumpfisken.

Program: Søndag 21. sept. 2014

Kl. 12.00 – 14.00
Dissektion af klumpfisk. Dyrelæge Mai Mundeling beretter begejstret sammen med fortællerne om, hvad hun ser, når hun ser, hvad der er inde i klumpfisk. Dissektionen foregår i auditoriet på Den Blå Planet.
Kl. 12.30
Ved den spektakulære fodring i Oceanet vil der i dagens anledning være særligt fokus på klumpfisk.
Kl. 15.30
Ved den spektakulære fodring i Oceanet vil der i dagens anledning være særligt fokus på klumpfisk.