Hammerhajer er kommet til Danmark

PRESSEMEDDELELSE


3. marts 2013

En stor flok på seks hammerhajer er netop ankommet fra Taiwan til Den Blå Planet i Kastrup. Her vil de være én af hovedattraktionerne i Danmarks nye store seværdighed, der åbner om få uger.

Der er søløver, piratfisk og tusindvis af farvestrålende fisk. Men mon ikke Den Blå Planets nyeste indflyttere vil tiltrække sig en del opmærksomhed, når Danmarks og hele Nordeuropas største akvarium åbner 22. marts?

I denne uge ankom seks hammerhajer, der bliver en del af en samlet flok på ti.

Flokken af hammerhajer skal leve sammen i Den Blå Planets største udstilling, Oceantanken, hvor der også svømmer andre hajer, rokker og store fisk rundt i de mere end fire millioner liter vand.

Den Blå Planet er det eneste sted i Skandinavien, hvor man kan komme tæt på den spændende, letgenkendelige haj. Hammerhajerne kommer fra Taiwan og er fragtet med fly over flere tusinde kilometer. En stressende tur for hammerhajerne, der aldrig tidligere har været uden for vante vande. Men alt gik efter planen, fortæller en tilfreds kurator, Lars Skou Olsen:

»Rejsen gik godt, og alle på holdet er meget glade. For hammerhajer bryder sig ikke om en lang transport, de er ekstremt følsomme på grund af deres forfinede føleapparat. Heldigvis har de det alle godt, og de havde stor appetit allerede fra start, hvilket er et godt tegn«.

Hammerhajerne er placeret i en specialbygget pool i Oceantanken. Her skal de vænne sig til de nye omgivelser, inden de slippes ud i Oceantanken.

”På Den Blå Planet vil vi gerne vise vores gæster, hvor mange sjove, mærkelige og spændende væsener, der findes i vandet. Vi glæder os meget til at præsentere hammerhajerne og fortælle deres historie,« siger Lars Skou Olsen.

Lige nu er hajerne kun omkring en meter, men Den Blå Planets gæster vil kunne følge deres vækst over de kommende år, mens de vokser til. Når de er fuldt udvokset, vil hammerhajerne være mellem tre og fire meter lange.

Hammerhajerne kan opleves, når Den Blå Planet åbner 22. marts.

FOR YDERLIGERE INFO KONTAKT VENLIGST:

Kurator Lars Skou Olsen på telefon +45 26 83 90 07 eller lso@denblaaplanet.dk
PR konsulent Christian Juul Yssing på telefon +45 24 29 75 45 eller cys@denblaaplanet.dk

Download som PDF:Hammerhajer er kommet til Danmark

 

FAKTA
Hammerhajerne er en af havets absolut bedste jægere. I det karakteristiske hammerformede hoved har hajen elektriske sensorer. De bruges som en slags ”metaldetektor”, der giver hammerhajen signaler om bytte, der har gemt sig i havbundens sand. Ud for hver ende af ”hammeren” sidder øjnene, der giver hammerhajen et fantastisk 360 graders jægersyn, hvor den kan se, hvad der sker i vandet både over og under den.

Den Blå Planet, Danmarks Akvarium
Jacob Fortlingsvej 1
2770 Kastrup

T: +45 44 22 22 44
M: info@denblaaplanet.dk
denblaaplanet.dk