En årsberetning under havet

En årsberetning under havet

Pressemeddelelse
Kastrup, den 18. juni 2014

Pjaltefisk i trykkammer på Rigshospitalet, anakondafangst og en fantastisk begyndelse. Den Blå Planets første årsberetning er en unik, virtuel strømhvirvel gennem akvariet og en ny kulturinstitutions første år.

I dag offentliggøres Den Blå Planet, Danmarks Akvariums første årsberetning. Årsberetningen tager form som en virtuel rundvisning i Den Blå Planet, Danmarks Akvarium. Den udgives udelukkende digitalt og er fyldt med historier, tal, film og billeder fra det første år.

Kom med de små, velcamouflerede pjaltefisk i trykkammer på Rigshospitalet til behandling for ”luft i maven”, se film om de første hektiske åbningsdage og få masser af spændende og finurlig fakta.

”Årsberetningen er fremfor alt historien om en ny kulturinstitutions fødsel og om den fantastiske oplevelsesrejse, som Den Blå Planets første år har været for 10.000 dyr, 120 medarbejdere og 1,1 million gæster,” siger administrerende direktør Dorte Gleie.

Oplev årsberetningen 2013 her: denblaaplanet.dk/2013. Det er også muligt at downloade en mere udførlig og printvenlig årsberetning.

Historiefortælling i centrum

Historiefortælling er helt central på Den Blå Planet og det gælder naturligvis også for årsberetningen.
”Dyrene, akvarierne og arkitekturen er en spektakulær oplevelse i sig selv, men historiefortællingen giver den ekstra dimension af viden og fascination, som river os med og som vi husker længe efter,” siger kommerciel direktør Mette Broksø Thygesen.

Vidste du f.eks., at en dansk gennemsnitsbolig er på færre kvadratmeter end den enorme panoramarude i den 4,1 millioner liter store Oceantank? Og at medarbejderne tæller en tidligere færøsk landsholdspiller, en skøjtestjerne og en vinder af ”Hvem vil være millionær?”

Et solidt fæste for fremtiden

Regnskabet er meget tilfredsstillende og betyder en solid styrkelse af Den Blå Planet, Danmarks Akvariums egenkapital. Egenkapitalen skal konsolidere Den Blå Planet, Danmarks Akvarium og sikre likviditet til den fremtidige drift.

2014 vil byde på en række nye aktiviteter, herunder sælsafari til Saltholm og spændende dyrenyheder som bl.a. klumpfisk og uhyre giftige havslanger. Håbet er dertil, at Den Blå Planet, Danmarks Akvarium kan blive det første akvarium i Nordeuropa, der kan præsentere nordlig havodder. Et nyt anlæg til de legesyge oddere er netop nu under opførsel.

Gæstetallet for 2014 kan endnu ikke vurderes, men ventes at falde i forhold til 2013. Traditionelt falder gæstetallet for nye attraktioner med 20-40 procent fra første til andet åbningsår. I lyset heraf tilpasses organisationen, så Den Blå Planet, Danmarks Akvarium står bedst muligt rustet til videre drift.

Årsberetningen 2013 er udviklet i samarbejde med designbureauet Kontrapunkt.

Se årsberetningen her

 

For yderligere information:

Christian Juul Yssing
PR og marketingchef, Den Blå Planet
M: 24 29 75 45
E: cys@denblaaplanet.dk

Om Den Blå Planet

Den Blå Planet er Nordeuropas største og mest moderne akvarium. 10.000 fisk og andre havdyr boltrer sig i 53 akvarier og anlæg med i alt syv millioner liter vand. Den Blå Planet tiltrak 1,3 mio. gæster første år (21. marts 2013 – 21. marts 2014) og forventer en placering i top 5 over Danmarks mest besøgte attraktioner. Hovedbidragsydere bag byggeriet: Realdania, Knud Højgaards Fond, Tårnby Kommune, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond. Arkitekt og totalrådgiver: 3XN A/S. Læs mere på denblaaplanet.dk