De tre COVID-19 bølger

< TILBAGE TIL INDHOLDFORTEGNELSEN

De tre COVID-19 bølger

 

I marts 2020 lukkede Danmark og det meste af den øvrige verden ned under første bølge af Covid-19 pandemien. Nedlukningen varede 71 dage fra 12. marts til 22. maj 2020. På trods af økonomiske kompensationsordninger blev Den Blå Planet, Danmarks Akvarium, hårdt ramt økonomisk allerede under første nedlukning.

I december samme år ramte ulykken igen, og den 9. december 2020 blev Den Blå Planet igen pålagt at lukke for gæsterne. Denne gang kom nedlukningen til at vare hele 163 dage. Først den 21. maj 2021 genåbnede de indendørs attraktioner og dermed også Den Blå Planet. Efter genåbningen udeblev de udenlandske turister, der normalt udgør ca. 60% af gæsterne, og danskerne var ikke nemme at lokke ud efter nedlukningen. Mange var utrygge ved at bevæge sig ud i offentligheden igen, og restriktionerne i form af mundbind, coronapas og afstandskrav begrænsede også gæsternes lyst til at besøge en indendørs attraktion som Den Blå Planet. I den forbindelse skal man huske på, at Den Blå Planet er en privat virksomhed med ekstremt høje faste udgifter til drift af alle akvarier, tanke, vandmiljøer og personale dedikeret til pasning af dyr og fisk. Personale, der ikke bare kan sendes hjem, når der ingen gæster er.

I forbindelse med den tredje bølge af pandemien blev Den Blå Planet igen pålagt nedlukket 19. december 2021, og først 16. januar 2022 fik vi mulighed for at genåbne. Samlet set har Den Blå Planet siden 12. marts 2020 været pålagt nedlukket i 263 dage under pandemiens tre bølger.

 


< TILBAGE TIL INDHOLDFORTEGNELSEN