1. Ufarlig giftig slange
På udstillingen ”Sko og Skind” i Forum i efteråret 1950 var der udstillet nogle levende ”meget gif-tige havslanger”, som Danmarks Akvarium fik, da udstillingen lukkede. Det viste sig dog at være ganske ufarlige Vorteslanger.
2. Billig indgang
Billetterne til Danmarks Akvarium kostede indtil 1951 en krone fra voksne og 50 øre for børn. I 1951 måtte prisen på grund af stigende udgifter til akvarier sættes op til hele halvanden krone for voksne.
3. Sekretærens gode ide
Danmarks Akvarium havde indtil 1950 en lille ekstra indtægt ved salg af tørrede søheste. I 1950 kunne det ikke lade sig gøre at skaffe flere tørrede søheste, og så fik sekretæren en god ide. Hvad nu hvis, man fik lavet kopier i metal af en tørret søhest. Så kunne man sælge dem i stedet. Af-støbningerne faldt i publikums smag, og ifølge Danmarks Akvariums årsberetning fra 1950/1951 gik salget af dem pænt.
4. Danmarks Akvarium kostede det samme som en lille lejlighed i dag
Danmarks Akvarium kostede omkring en million kroner at bygge. Til sammenligning kostede Den Blå Planet omkring 700 millioner kroner at bygge.
Se også: Danmarks Akvarium: en drøm der gik i opfyldelse
5. Elektriske ål i Ekstra Bladet
Danmarks Akvarium fik to elektriske ål i 1951, som det indtil da havde været umuligt at skaffe. Ålene blev derfor omtalt meget i pressen, hvilket førte til, at Ekstra Bladet ville undersøge, om ålene virkelig producerede elektricitet. I overværelse af Ekstra Bladets medarbejdere blev der der-for i samarbejde med ingeniører fra elektroteknisk laboratorium på Danmarks tekniske højskole foretaget en række forsøg med ålene som viste, at det var elektricitet ålene udviklede.
6. Væddemål
”Som kuriosum kan nævnes, at folk ofte ringer til akvariet for at få afgjort væddemål af forskellig art med hensyn til fisk. F.eks. om ålekvabben er beslægtet med ålen, om gedder kan fanges i salt-vand og lignende. Hidtil har vi kunnet give tilfredsstillende svar.”
Årsberetningen 1952/53
7. Skønhed og dyrevelfærd
I begyndelen af marts 1953 havde akvariet besøg af den berømte dyrepsykolog Konrad Lorenz, som brugte to formiddage på at studere akvariets dyr. Han fortalte, at Danmarks Akvarium ikke alene var det smukkeste han havde set, men også at dyrenes sundhedstilstand så ud til at være bedre end i noget andet akvarium han havde besøgt.
8. Havskildpadder
Danmarks Akvarium havde flere forskellige slags havskildpadder gennem tiden. Både suppeskild-padder, ægte og uægte karetteskildpadder har været beboere på Danmarks Akvarium. Havskild-padderne voksede dog hurtigere end forventet i fangenskab, og derfor blev flere skildpadder sendt videre til blandt andet Amsterdam, hvor de havde bedre plads til dem. En november dag i 1999 strandede en havskildpadde ved Danmarks vestkyst. Skildpadden havde højest sandsynligt taget den forkerte havstrøm og havde fået en lungebetændelse på vejen. Skildpadden blev døbt ”Lucky” og kom til Danmarks Akvarium, hvor den kom til kræfter og voksede sig stor og stærk, indtil den i 2004 blev sat tilbage i havet igen.