Sommerferie 2022

Vi har åbent fra kl. 10 til 21 hver eneste dag hele sommeren (25. juni ‒ 28. august)

Køb billetter her

Sælsafari i speedbåd

Hver tirsdag og torsdag tager Den Blå Planet sit største ”akvarium” i brug, nemlig Øresund og inviterer til en sejladstur med fart over feltet. Turen går mod den sydlige del af Saltholm, hvor man på afstand kan opleve Danmarks svar på vilde løver – de nysgerrige sæler. Med en kyndig fortæller med ombord bliver der fortalt vilde historier om sælerne, der ligger inde på kysten og soler sig. Men hold på hat og briller for speedbåden (RIB) kan sejle helt op til 100 km/t.

Der er afgang klokken 16:00, 17:30 og 19:00 fra vores bådebro.

Læs mere og køb billetter her

Havfrueshow hver lørdag i sommerferien

Havfruen optræder i Oceantanken blandt majestætiske hammerhajer og elegante rokker hver lørdag kl. 16:30 i perioden lørdag den 25. juni – lørdag den 6. august. Vær med foran ruden ved Oceanet, hvor du knap vil tro dine egne øjne. Du kan møde havfruen kl. 17, hvor de mindste også kan få taget et billede sammen med hende.

Husk at købe billet inden ankomst og undgå at gå forgæves. Billetterne bliver hurtigt udsolgt i weekender og ferier.


Udeområderne åbner: Sjaske, hoppe, rutsje, plaske

Kom og oplev de børnevenlige udeområder på Den Blå Planet – med Det Vilde Vandhul, vandlegepladsen og vores enorme flydebro på Øresund, hvor der kan fiskes efter krabber. Vildt sjovt for landkrabber i alle aldre. Gå på opdagelse med net og lup i Det Vilde Vandhul. Se hvor mange forskellige dyr du kan finde og få et flot diplom med hjem – måske kan du slå dagens rekord?

Som en nyhed kan du finde ægte fossiler af haj tænder. Der er nemlig forstenede hajtænder gemt i vores store sandkasse, så kom med udenfor og bliv arkæolog for en dag. Hvis du finder nogle tænder, tager du dem bare med hjem. Men vær forsigtig, hvis du har bare fødder i sandet, for tænderne er skarpe!

 


Rundvisninger bag facaden

Du kan få en helt særlig oplevelse, når en af vores fortællere inviterer med på en eksklusiv rundvisning til de ellers lukkede og hemmelige dele af akvariet. På turen vil du høre sjove historier om husets skjulte akvarier og enorme teknikrum.

Hver dag 17.00, 18.00, 19.00 og 20.00 – først til mølle. Vi mødes ved det store runde oversigtskort i midten af akvariet (lige ved indgangen).


Stand-up comedy: Fuhlendorff med venner på dybt vand

”Christian Fuhlendorff med venner på dybt vand” er et halvanden times stand-up støtteshow med Christian Fuhlendorff og venner i helt unikke omgivelser foran Oceantanken på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium. Fuhlendorff, som er ambassadør på Den Blå Planet, har valgt at donere tre, gratis comedyshows hen over sommeren til fordel for Den Blå Planet, som (stadig) er hårdt pressede økonomisk, grundet de manglende internationale turister. De tre shows finder sted lørdag den 25. juni, lørdag den 9. juli og lørdag den 16. juli 2022.

Det koster ikke noget udover entréen til Den Blå Planet. Prisen på en voksenbillet er 195 kr., hvis du køber den via www.denblaaplanet.dk. Showet starter kl. 19:30 og slutter kl. 21. Kom i god tid, da der kun er ca 150 pladser – bemærk, at det er free seating efter først-til-mølle-princippet.

Særudstilling: Havet for længe siden

Længe før, der var mennesker på Jorden, myldrede havene med liv. Fra gigantiske havøgler til bizarre skabninger, der ikke minder om noget, vi kender i dag. I særudstillingen ”Havet for længe siden” kan du komme helt tæt på fortidens giganter i form af 10 modeller af de mest spektakulære havdyr, der nogensinde har levet – i fuld størrelse. I sommerferien kan børn og barnlige sjæle gå på skattejagt i særudstillingen og blive klogere på fortidens giganter. Når skattejagten er udfyldt, kan man få en slikkepind.

Læs mere om Havet for længe siden her: https://denblaaplanet.dk/havet-for-laenge-siden/

Ansigtsmaling, børneteater, tegneværksted og fodringer

I ferien er der mulighed for at blive malet som fx et eksotisk havdyr af vores dygtige ansigtsmalere eller selv være kreativ i vores tegneværksted. Vi har også dagligt et børneteater-show for de mindre børn. Desuden vil der løbende være fodringer hos bl.a. piratfiskene, af hammerhajer, rokker m.fl. i oceantanken og hos vores havoddere – Agnes, Mojoe, Riggs og Dixon.

 

Køb billetter her