Vores dyr


Kortsnudet stør

Kortsnudet stør

Fakta

LatinskAcipenser brevirostrum
Størrelse143 cm
FødeSnegle, muslinger, orme og insekter
HabitatFloder
IUCN

Sårbar

Sårbar. Hovedtrusselen er forurening og ødelæggelser af levesteder.

Geografisk udbredelseØstlige USA
Kort

Fra dinosaurernes tid

Når du ser på støren, kan du måske fornemme, at den tilhører en oldgammel og unik fiskegruppe. Støren levede sammen med dinosaurerne for 200 mio. år siden og har ikke ændret sig siden. .

Føler sig frem til byttet

Munden sidder på undersiden af det smalle, spidse hoved. Foran munden sidder 4 føletråde. Med føletrådene og sin veludviklede lugtesans opsporer støren byttet.

Husblas fra stør

Husblas blev tidligere fremstillet af den inderste hinde af størens svømmeblære. Navnet husblas er netop det gamle navn for stør (hus) og blære (blas).