Plakatudstilling om Arktis

Frugten af Greenpeace plakatkonkurrence om Arktis udstilles på Den Blå Planet

Isen smelter i Arktis. Havområder der før var beskyttet af is er nu tilgængelige blandt andet for fiskefartøjer, der kan påvirke det unikke havmiljø med bundtrawl.

Miljøorganisationen Greenpeace forsøger at påvirke politikere mv. for at sikre den unikke natur, og nu har de også taget en ny og kreativ mulighed i brug for at skabe opmærksomhed om kampen for Arktis. Greenpeace har inviteret mennesker fra hele verden til at tegne, male eller designe en plakat med deres drøm for Arktis.
Mere end 2000 mennesker fra 77 lande har været kreative, og der er nu fundet vindere. I Danmark har dommerduoen Kim Fupz Aakeson og Bolatta Silis-Høegh udvalgt de i deres øjne bedste plakater blandt de 120 danske bidrag fra børn, unge og voksne. Kim Fupz Aakeson fortæller om initiativet og udvælgelsen:

“Alt i alt vidner plakaterne om en stor kærlighed til et stykke natur, der er helt sit eget. Der har været en meget rig biodiversitet i bidragene, men alle med en omsorg for et særligt stykke af vores fantastiske klode. Vi er gået meget efter, at man kunne mærke mennesket bag, da vi valgte vinderne. Samtidig har vi valgt nogle bidrag, vi gerne selv vil have hængene på væggen”. Kim Fupz Aakeson

Plakaterne skal nu udstilles i Den Blå Planets picnic-rum i perioden 23 maj – 3. juni.