Rene strande belønnes  med et hav af oplevelser

Rene strande belønnes med et hav af oplevelser

Den Blå Planet indleder et samarbejde med Forsvarets Havmiljøvogterkampagne og donerer 1.300 adgangsbilletter til de mange børn, der bruger fritiden på at opsamle plastik og andet ”havfald” på de danske strande

Over 1.000 børn mellem 8 og 12 år bruger en stor del af deres fritid på at opsamle plastik og andet ”havfald” på de danske strande.

Denne frivillige indsats kunne godt fortjene en belønning og et perspektiv. Det får den nu.

De over 1.000 børn er nemlig medlemmer af junior-afdelingen af Forsvarets Havmiljøvogterkampagne, som nu indleder et tæt samarbejde med Nordeuropas største akvarium, Den Blå Planet. Samarbejdet betyder blandt andet, at junior-afdelingen donerer 1.300 adgangsbilletter til Den Blå Planet, så alle nuværende junior-medlemmer og alle, der melder sig ind i løbet af sæsonen, kan komme gratis ind.

Den Blå Planet er ikke bare et akvarium. Det er en levende udstilling med en enestående rejse ned i et hav af oplevelser med fantastiske dyr og fisk.

– Den Blå Planet er havets stemme og en aktiv naturambassadør. Vores mission er at få børns og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv. Det er derfor helt oplagt, at vi støtter den gode sag, som Forsvarets Havmiljøvogterkampagnen er. Jo tidligere børn bliver bevidste om naturbevarelse, jo bedre, siger Lars Skou Olsen, kurator og ansvarlig for forskning og naturbevarelse på Den Blå Planet, Danmarks Akvarium.

Forsvarets Havmiljøvogterkampagne er Danmarks første, største og længstlevende kampagne mod ”havfald”. Organisationen har over 22.000 frivillige medlemmer, der overvåger havene og opsamler plastik og andet ”havfald” på strandene. Og ifølge Birgitte Vagnholm, der er overassistent i Søværnskommandoen og leder af kampagnen, er der store pædagogiske perspektiver i samarbejdet med Den Blå Planet.

– Den Blå Planet er ligesom havmiljøvogterkampagnen optaget af at lære nye generationer at passe på vores natur og gøre en aktiv indsats for at beskytte den. Det er derfor også oplagt at etablere et samarbejde om havmiljøet med netop dem, fortæller Birgitte Vagnholm.

Ud over de mange gratis adgangsbilletter medfører det nye samarbejde også, at Den Blå Planet er blevet officielt udleveringssted for havmiljøvogterkampagnen. Det betyder, at besøgende havmiljøvogtere i alle aldre kan hente havfaldsposer og -sække på Den Blå Planet – blot de fremviser deres medlemskort. Fremover vil det også være muligt for både voksne og børn at tilmelde sig Forsvarets Havmiljøvogterkampe på Den Blå Planet. Af rent praktiske årsager kræver et barns medlemskab af junior-afdelingen dog, at mindst en af forældrene allerede er medlem af Forsvarets Havmiljøvogterkampagne.