Verdens mest sjældne dyr

Verdens mest sjældne dyr

Mød Den Blå Planets nye maskot Plaske, der er noget så sjældent som en talende havodder.

Mød Plaske

Plaske er Den Blå Planets nye maskot, og den er noget helt særligt. Plaske kan nemlig både gå og snakke, og det er meget specielt for havoddere.

Faktisk snakker den så meget, at folkene i Alaska, hvor Plaske kommer fra, gerne ville af med den, for de fik aldrig ro fra den ivrige havodder. Den var også blevet for stor til at være sammen med de andre oddere, så Den Blå Planet fik lov til at flyve Plaske til Danmark.

Vild med Odder
På lørdag klokken 9 kan årskortholdere få lov til at hilse på Plaske, der lige er flyttet ind på Den Blå Planet og bor i et badekar omme bagved. Efter et kort hvil er Plaske klokken 11 klar til børneteater sammen med Hammerhajen Hik for alle gæster på Den Blå Planet. Der er børneteater med Hik og Plaske hver dag.

Plaske blev fundet som helt lille og tror nogle gange, den er et menneske. Den elsker at kalde alle for ”odder”, og det er en stor ros.

Den blev meget begejstret, da den opdagede, at der er en by i Danmark, der hedder Odder, og den håber på at få lov til at flytte dertil, når den bliver ældre, men der går mange år endnu, for selv om den er stor, er Plaske stadig en ung havodder.

Hiks tjener
Fordi Plaske er så ung, ved vi heller ikke, om den er en dreng eller en pige. Det kan man nemlig først se, når de bliver kønsmodne.

Det samme gælder for Hammerhajen Hik, der er Den Blå Planets anden maskot, og Hik er ikke helt sikker på, at Plaske passer ind. Hik synes, Plaske er en slags tjener, men den del har Plaske vist ikke helt forstået.

Med Plaskes ankomst har Den Blå Planet de to mest sjældne dyr i verden – både en talende hammerhaj og nu også en talende havodder. Efter vores oplysninger er det aldrig set før i verdenshistorien, så vi glæder os til at præsentere den nye spilopmager.

Oplysninger