Siriuspatruljen – 10.000 kilometer med hundeslæde

Siriuspatruljen – 10.000 kilometer med hundeslæde

Foredrag med Morten Hilmer

I dette spændende foredrag om Siriuspatruljen kommer du med på en fantastisk rejse med hundeslæde gennem den barske arktiske isørken i Nordøstgrønland, hvor kun ganske få mennesker har været.

Morten Hilmer har været to år ved Siriuspatruljen – en specialenhed under det danske forsvar, som har til opgave at patruljere kyststrækningen i Nordøstgrønland. Her har han oplevet lidt af hvert, og med sine to makkere og 14 slædehunde tilbagelagt næsten 10.000 kilometer. Du kan høre om det isolerede liv i den arktiske isørken, om mødet med isbjørnen, ensomheden, om udfordringerne, samarbejdet og ikke mindst kammeratskabet og de uforglemmelige oplevelser.

“Jeg kiggede bagud fra hundeslæden en sidste gang. Daneborg blev mindre og mindre for til sidst at forsvinde helt. Min makker og jeg og vores 15 slædehunde havde sat kursen nordpå mod fjeldene i det fjerne, og foran os ventede 4.000 kilometer og mere end fire måneder i den nordøstgrønlandske isørken. Jeg havde slet ingen forestilling om de udfordringer, der ventede – og ingen anelse om, hvilket uforglemmeligt eventyr, jeg skulle få lov til at opleve”.

Oplysninger