Det ekstreme klima – et Arktis og en klode under forandring

Det ekstreme klima – et Arktis og en klode under forandring

Foredrag med Sebastian Mernild

Sebastian Mernild er professor i klimaforandringer og glaciologi, og så er han en af Danmarks førende klimaforskere og -formidlere. Han har været på adskillige ekspeditioner til klodens koldeste egne og har med egne øjne set de voldsomme klimaforandringer, der foregår lige nu.

Glaciologi, videnskabelig disciplin, der beskæftiger sig med is i alle dens former her på Jorden. Glaciologien omfatter således studiet af gletsjere, sne, sø- og havis samt is i jordlagene. Kilde: denstoredanske.dk
Men hvorfor stiger havniveauerne egentlig, og hvilken betydning har det nu og i fremtiden? Det er noget af det Sebastian beskæftiger sig med, og som han kommer ind på i sit tankevækkende foredrag.

Foredraget vil også handle om Sebastians arbejde som glaciolog, der kræver, at man kommer ud i kulden og laver målinger. Sebastian har deltaget i mere end 20 ekspeditioner i Grønland, hvor han har taget prøver fra de mange gletsjere, der omgiver indlandsisen.

Om Sebastian Mernild

Sebastian Mernild er en af verdens førende forskere inden for klimaforandringer og global opvarmning og en af hovedforfatterne på IPCCs klimarapport 2018. Han blev ph.d. fra Københavns Univer­sitet i klimaforandringer, glaciologi og hydrologi i 2006 og dr.scient. i 2016 for en afhandling om Mittivakkat-gletsjeren i Sydøstgrønland og dens betydning for forståelsen af klima­forandringer. Efter ansættelser ved forskningsinstitutioner i Alaska, Los Alamos og Chile blev han i 2016 blev professor i klima­forandringer og glaciologi i Norge og leder i dag Nansen Centeret i Bergen med 5 afdelinger globalt og flere end 200 forskere under sig. Sebastian Mernild er desuden Kaptajn af reserven i det danske forsvar og har været udsendt til Kosovo og Afghanistan. Han modtog i 2018 Rosenkjærprisen for at formidle tung viden på en let tilgængelig måde, og var desuden nomineret til årets dansker.

Foredrag foran Oceanet

Foredraget vil foregå foran den enorme Oceantank og er gratis, når indgangen er betalt. Har du årskort, kan du tage en ven med. Der er begrænset antal pladser, der fordeles efter først til mølle princippet.

Oplysninger