Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Saml skrald på Saltholm

Saml skrald på Saltholm

Søndag den 2. april samler Den Blå Planet skrald ind på Saltholm som led i Affaldsindsamlingen 2017.

Cigaretskodder, brugte flasker, dåser, emballage, poser og alverdens andet affald flyder i naturen, og søndag den 2. april kan du – ved blot en lille indsats – gøre noget ved det.

Som led i Danmarks Naturfredningsforenings årlige Affaldsindsamling samler Den Blå Planet nemlig skrald op på Saltholm.

Få en snak med en dyrepasser

Vi sejler til Saltholm fra Scanport, der ligger lige syd for hovedindgangen til Den Blå Planet, og der er tre afgange på dagen: Klokken 10, 12 og 14. Der er plads til 25 personer på hver afgang, og tilmelding foregår via vores webshop under “Oplevelser”.

Tilmeld dig her

Mødetid er senest et kvarter før afgang. Det koster 10 kroner at komme med, men til gengæld får alle en vest, og vi sørger også for indsamlingsposer. Husk at tage praktisk fodtøj på, da der kan være ujævnt og vådt på øen. Færden på Saltholm sker på eget ansvar, og det skal nævnes, at der ikke er toiletter eller mulighed for proviantering på øen.

Varigheden er cirka fire timer, så tager du med båden klokken 10, er du hjemme igen cirka klokken 14.

Den Blå Planets ansatte deltager i indsamlingen, så mens du går og rydder op i naturen, kan du få en snak om livet under overfladen.

Ved dårligt vejr kan sejlturen blive aflyst, og du får i givet fald pengene tilbage på dagen. Det er skipperen, der på dagen bestemmer, om vi kan sejle. Hvis turen bliver aflyst samler vi i stedet skrald op omkring Amager Strand.

Gør som 100.000 andre

Danmarks Naturfredningsforening har siden 2006 arrangeret Affaldsindsamlingen, som samler op imod 100.000 danskere til en forårsrengøring i naturen.

Både private, foreninger og virksomheder arrangerer affaldsindsamlinger i deres nærområder, og i ugen op til holder skoler og daginstitutioner deres egne affaldsindsamlinger for skole- og institutionsbørn.

Du kan læse mere her, hvor du også kan finde andre arrangementer.

Oplysninger