Pinse

Pinse

Se pinsesolen danse over Øresund og fang en krabbe.

Sommeren er på vej, og det samme er krabbefiskeri på Den Blå Planet. Det kræver næsten intet udstyr, blot en smule tålmodighed, og Den Blå Planets fortællere står klar med hjælp og gode historier, mens man venter på bid.

Vi bruger bambusstænger med snor i. For enden af snoren sidder der en lille klemme, hvor man kan sætte sin madding. Vi bruger blåmuslinger, da krabberne elsker dem. Nom nom nom.

Alle kan deltage
Hvis man er så heldig at få bid skal man meget forsigtigt trække snoren op ad vandet, så krabben ikke giver slip på sin lækre middagsmad. Derefter putter vi krabberne i en spand med vand, og når vi er færdige, lukker vi dem ud igen.

Det kræver ikke fisketegn at deltage, og du kan låne fiskestænger på stedet. Vi sørger også for blåmuslinger til madding.

Særudstilling om koralrevet

Gemt lige under havets overflade myldrer koralrevet med liv. Selv om koralrevene dækker mindre end 1% af havets overflade, er de levested for 25% af alt liv i havet: Millioner og atter millioner af fisk, krebsdyr og bløddyr er blandt revenes mange beboere.

Glæd dig til at opleve en udstilling, som viser koralrevenes forunderlige skønhed, sårbarhed og betydning for havet.

6 ting du kan lave på Den Blå Planet i Pinsen

  1. Se 2 nuttede havodder tage isbad
  2. Røre en levende haj i rørebassinet
  3. Spise en blæksprutte arm
  4. Tælle hvor mange gange havskildpadden skal have luft på en time
  5. Fange en krabbe i Øresund
  6. Få varmen hos hundredvis af piratfisk i Regnskoven

Kom tæt på hajer og havoddere

Den Blå Planet er en seværdighed i international klasse. Oplev en verdensomsejling under overfladen for børn og voksne og kom helt tæt på tusindvis af fisk og havdyr fordelt på 48 akvarier med over syv millioner liter vand. Vi har shows og fabelagtige fortællinger hele dagen, og vores personale står klar til at yde en høj service for dig.

Planlæg dit besøg
Find vej
Se Den Blå Planets Big 5

Det Vilde Vandhul – børn, vandhul og en vandkikkert

Der er ikke meget, der kan måle sig med børn, det udforsker dyrelivet i et vandhul.

En betagende mikro-verden fyldt med bitte-bitte små levende væsner: – som at skue ned i en fremmed verden. I ”Det Vilde Vandhul” kan du gå på opdagelse med fiskenet og lup. Måske fanger du vandkalvelarven, der på bestialsk vampyrvis suger indmaden ud af sit bytte.

Den Blå Planets fortællere står klar til at hjælpe med opklaringen og berette om, hvordan dyrene hver især har tilpasset sig livet i vandhullet.

Vandlegeplads – vildt sjovt for landkrabber i alle aldre

Vandlegepladsen er et stort område, hvor alle på en sjov måde kan få større forståelse for vand gennem fysisk aktivitet og samarbejde.

Slip din indre vandhund løs og giv den fuld gas med pumperne og sluserne. Du behøver ikke medbringe skiftetøj, da legen ikke lægger op til, at du bliver våd. Du kan også prøve kræfter med den mere traditionelle legeplads med klatrestativer, armgang og rutchebane.

Glæd dig til stimevis af sjove aktiviteter.

Oplysninger

  • Datoer: