Kystmarked

Kom til kystmarked og mal dit eget havdyr i gips eller bliv malet i ansigtet.

Kystmarked med spektakulær udsigt

Hele sommeren er der kystmarked på Den Blå Planet med udsigt til Øresunds rige dyreliv og historie.

Den Blå Planet ligger helt ud til Øresunds funklende vand og har en imponerende udsigt. Mod syd kan du se lufthavnen og Øresundsbroen. Stik øst ligger Saltholm, hvor der lever sæler og tusindvis af søfugle. Mod nord kan du se monumenterne over Københavns befæstning i form af Flakfortet og Middelgrundsfortet, og i godt vejr dukker Malmö op på den anden side af vandet med kendtegnene Turning Torso og det nu nedlagte atomkraftværk Barsebäck.

Tæt på naturen
Du kan fiske efter krabber ved kysten. Der er fiskestænger og madding, du kan låne, og det kræver ikke fisketegn at deltage.

Skulle du få en krabbe på krogen, kan du putte krabben ned til alle de andre i de udendørs rørebassiner, og inden for har vi åbnet vores helt nye rørebassiner med krabber, søstjerner, småplettede rødhajer og andre fisk, der lever i de danske farvande.

Ansigtsmaling og gipsdyr
Der er også maleværksted, hvor børn og barnlige sjæle kan male gips-dyr i alle regnbuens farver. På forhånd bliver der støbt en masse fisk og havdyr i gips, så du kan male dit helt eget havdyr i lige de farver, du har lyst til. Og bagefter må du naturligvis tage det med hjem.

Hvis du hellere vil males på, tilbyder vi ansigtsmaling indenfor ved koralrevet, hvor du for DKK 50,- (DKK 40,- med årskort) kan få en havodder, hammerhaj eller et helt tredje havdyr malet i ansigtet.

Øresundssafari
Hvis du gerne vil have flere historier om livet og historien i området lige omkring Den Blå Planet, kan du tage på Øresundssafari.

Der fire daglige afgange med det gode skib “Sværd” der blandt andet sejler forbi Saltholm, hvor man kan se på sælerne og de mange fugle. Undervejs fortælles der historier om ørnene på Amager, sørøverne i Dragør og tyskerspøgelset på Flakfortet.

God sommer!