Kom tæt på torsken

Kom tæt på torsken

Kom helt tæt på torsken til Forskningens Døgn på Den Blå Planet

Efter silden har den karakteristiske torsk med den lange skægtråd nok været den vigtigste fisk for danskere. Dens lyse kød med den neutrale smag har været og er eftertragtet.

Vikingerne tørrede den og medbragte den på langskibene, hvilket gjorde dem i stand til at sejle længere og længere væk, indtil de nåede Amerika, men hvad gemmer sig inden i torsken, og hvorfor er den sund? Det kan du blive klogere på, når Den Blå Planets fortællere dissekerer torsk den 27. og 28. april.

Forskningens Døgn

Dissketionerne er en del af Forskningens Døgn, der er en landsdækkende videnskabsfestival med over 600 events.

Ud over de to daglige torske-dissektioner kan du på Den Blå Planet også møde tre speciale-studerende fra Institut for Forskning og Ernæring på Københavns Universitet, der forsker i sammenhængen mellem fisk og sundhed. De laver en lille workshop, hvor du blandt andet kan få målt dit blodtryk, og forskerne vil fortælle om, hvordan forskningen er opbygget. Du kan også få at vide, hvorfor nogle fisk er sundere end andre – og hvad det betyder for vores vækst og trivsel at spise de rigtige fisk.

Tidspunker for dissektioner
27. april kl. 11.30 og 13.00
28. april kl. 11.30 og 13.00

Tidspunkt for forskere
27. april kl. 11.00-13.00

 

Oplysninger