Hajerne har været her i 450 millioner år - lang tid før de første dinosaurer. De har overlevet 2 masseudslettelser og har altid haft en vigtig rolle i havet. Kom helt tæt på de fantastiske havdyr i påsken.

Fossiler viser, at hajer er nogle af de ældste nulevende dyr på jorden og har svømmet i vores oceaner i 450 millioner år. Dette gør dem til nogle af de ældste skabninger på jorden, og et af de få grupper af dyr der overlevede masseudslettelserne, der dræbte og standsede udviklingen af mange af jordens tidlige arter. Selv ikke den ødelæggende Perm-Trias hændelse, der udslettede 95 % af alt liv i havet, kunne stoppe hajerne. Og intet kan stoppe Den Blå Planet i at sætte fokus på netop hajerne i påsken.

+-
+-
+-

 


Bliv bidt af hajer på haj-school

Hvor mange sanser har en haj? Det kan du få svar på, når smilende haj-entusiaster formidler i børnehøjde på Den Blå Planets haj-school. På haj-school kan du blive klogere på havdyret, som er blevet tilbedt som en gud på Hawaii og hadet efter filmen Jaws, hvor den blev castet som dræbermaskine.


Skattejagt – bliv en haj til æg

Tag på vild æggejagt blandt de mange akvarier og dyrearter og lær mere om de fantastiske dyr.

Husk at se de ægte hajæg i udstillingen. Se her, hvordan et hajforster udvikles i et æg.


Påske Camp

Natur, leg og viden er i højsædet og ikke mindst i børnehøjde, når Den Blå Planet afholder Påske Camp.

Tag på påskeeventyr og få seks spændende, hyggelige og lærerige timer sammen med vores glade fortællere og andre dyreinteresserede børn.

Alle børn modtager diplom for deltagelse og en T-shirt.

Pris: DKK 500 ,-

Læs mere & book

Hajværksted – støb en hajtand

Glem alt om påskelam og -kyllinger. I Den Blå Planets haj-værksted kan du støbe en hajtand eller et hajæg, som du må tage med hjem. Du kan også klippe “gællebreve” eller bare tegne og farvelægge dit yndlingsdyr.

 


Nærkontakt med hajer og havoddere

Nærkontakt med hajer og havodderne er din mulighed for at møde dyrene bag akvarieruden og inde i deres anlæg, hvor du kan fodre og aktivere dem – og fordybe dig i deres verden som aldrig før.

En dyrepasser vil ledsage dig, først til briefing om dyrenes historie, levevis og kropsfunktioner, og siden ved bassinkanten, en håndsbredde fra dyrene selv.

Læs mere & book

 

 

Links om hajer:
Hajers historie og evolution
Hajen: rovdyr eller byttedyr?
De moderne hajers oprindelse
Hajer med ÆG-FACTOR
Der findes masser af hajer i Danmark
10 grunde til hvorfor hajer er JAWsome

Oplysninger