Blå Mandags Jazz

Blå Mandags Jazz

Årets første jazzkoncert bliver startskudet til Den Blå Planets verdensomsejling i jazzkultur. I 2017 skal vi rejse jorden rundt, og vi begynder i Vestafrika.

Vi begynder Den Blå Planets verdensomsejling i jazzkultur med at vende blikket mod musikkens og vores fælles biologiske og kulturelle rødder: Vestafrika. Pianisten Nikolaj Hess har igennem en menneskealder fordybet sig i den utrolige rigdom af udtryk, som strømmer fra bl.a. Ghana og Nigeria. Her har han i flere år på studierejser levet i denne musikkultur og på nærmeste hold fået føling med den vestafrikanske musik og dens mange sociale verdener.

Denne aften vil de fire musikere skabe et kulturmøde, hvor vestafrikanske stemninger og polyrytmer blandes med danske melodier og originale kompositioner. Orkestret har én overordnet ambition: at lytte til rummet og de mennesker, der gør rummet levende; at skabe vibrationer, der kan få Den Blå Planet til at svinge og ikke mindst få temperaturen til at stige.

Velkommen til jazz på Den Blå Planet!

Musikere

Nikolaj Hess, piano
Ayi Solomon, percussion
Jens Skou Olsen, kontrabas
Frands Rifbjerg, trommer

Medbring en ven med dit årskort

Koncerten vil foregå i Spisestedet ØST og er gratis, når indgangen er betalt. Har du årskort, kan du tage en ven med gratis. Se 10 gode grunde til at vælge årskort.

Om Jazz på Den Blå Planet 2017

Oplysninger