International killiudstilling

International killiudstilling

I samarbejde med SKS holder vi killiudstilling med foredrag og auktion.

Lørdag den 16. og søndag den 17. september er der international killiudstilling på Den Blå Planet.

Killifisk er en ferskvandsfisk, der har spræl på farverne. Den findes i alle verdensdele undtagen Australien og lever typisk i små vandløb, mindre søer og selv små vandhuller i subtropiske og tropiske egne.

Her lever kilifisk

Nogle killifisk lever i naturen kun en enkelt sæson. Inden de dør, lægger de æg i rødder eller bundlag, og der ligger æggene i tørketiden. Når regntiden kommer, klækker æggene, og en ny, lille killifisk svømmer ud. Af samme grund er der rigtig mange forskellige arter, da hver arts udbredelsesområde er ganske lille.

Killifisk bliver fra et par centimeter og helt op til cirka 10 centimeter lange og findes i stort set alle regnbuens farver.

Picnic-området er denne weekend omdannet til killifisk-område, og du vil kunne se cirka 300 små akvarier med et væld af farvestrålende killifisk. Desuden er der to særarrangementer i weekenden:

Lørdag den 16. september:
15.00-17.00: Foredrag om om killifisk-ekspeditioner i Mato Grosso i Brasilien ved Jan-Willem Hoetmer, der er formand for det hollandske killiselskab.

Søndag den 17. september:
13.00-16.00: Auktion i auditoriet på 1. sal, hvor de fremviste killifisk vil blive bortauktioneret. Alle er velkomne til at byde, og priserne på fiskene varierer erfaringsmæssigt mellem cirka 20 kroner og nogle hundrede kroner per fisk.

Udstillingen er arrangeret af Skandinavisk Killi Selskab (SKS) i samarbejde med Den Blå Planet. Medlemmer af SKS er til stede på udstillingen og svarer gerne på spørgsmål.