Havets Dag

Havets Dag

A (plastic) change would do you good

Mandag den 8. juni er Havets Dag, og det bruger Den Blå Planet til at sætte fokus på et stigende problem i verdenshavene. Tidligere var verdens oceaner kun befolket af sildestimer, blæksprutter og andre havdyr, men i de seneste 50 år er et 100 procent menneskeskabt problem dukket op: Plastik.

Der er nu så meget plastik i verdens have, at det dækker et areal svarende til hele Afrika. Det er alt fra engangslightere og plasticposer til bildæk og mikroskopiske plastikstykker, der er for små til at se med det blotte øje.

Plastiksuppen ved Bermuda
Den Blå Planet har derfor indgået et samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change for at sætte fokus på den stigende trussel. Plastic Change har i løbet af foråret været på ekspedition til havet omkring Bermuda, hvor en stor plastiksuppe på grund af havstrømmene har samlet sig, og ekspeditionen har bekræftet deres værste anelser.

Selv hundrede af kilometer fra land har de fundet plastik i alle størrelser og farver, og problemet er stigende.

Foredrag på Den Blå Planet
”Plastik hører ikke hjemme i havet. Alligevel finder vi rester af plastik i hver eneste af de mange prøver, vi haler inden bords. Om ti år er her ét ton plastik for hver tre tons fisk, hvis vi lader stå til, ” siger miljøbiolog og stifter af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen.

Mandag den 8. juni klokken 19 holder Henrik Beha Pedersen foredrag på Den Blå Planet om ekspeditionen og arbejdet med at sikre verdenshavene mod den stigende trussel. Foredraget er gratis, når du har købt entré, men der er et begrænset antal pladser, så vi kan desværre ikke garantere, at der er plads.

 

Plastic Change
Du kan læse mere om Den Blå Planets samarbejde med Plastic Change her og om Plastic Change her.

Oplysninger