Foredrag: Kan kunst redde naturen?

Foredrag: Kan kunst redde naturen?

Foredrag med Massimo Catalani

Kan kunst få os til at blive bedre til at passe på naturen? Det er i hvert fald, hvad den italienske kunstner Massimo Catalani har brugt de sidste 20 år på. Gennem sine værker vil han gøre opmærksom på havenes tilstand og på, at vi alle sammen har et ansvar for at passe på dem.

Til hans foredrag på Den Blå Planet viser han billeder og taler om sine kunstudstillinger og om sin mission om at kombinere kunst og miljøansvar. Han vil også komme ind på, hvordan han mener, at kunst kan inkludere beskuerne og lære dem at tage bedre hånd om vores hav.

Catalanis seneste udstilling ”Atlantis” bestod af kæmpestore malerier af hvaler, malet med en særlig maling, blandet af forskellige materialer, heriblandt en bioluminiscent salt, der gør hvalerne selvlysende. Formålet med Atlantis-projektet var at dele passionen for havet og dets fantastiske væsener, og give publikum mulighed for at føle den dybe forbindelse, der eksisterer mellem os og havet.

Massimo Catalani er født i Rom. Han er uddannet arkitekt i 1988. De seneste fem år har han udstillet og holdt foredrag i hele verden.

Foredraget foregår på engelsk og er lavet i samarbejde med Det Italienske Kulturinstitut.

Foredrag foran Oceanet

Foredraget vil foregå foran den enorme Oceantank og er gratis, når indgangen er betalt. Har du årskort, kan du ifm. dette arrangement allerede tage en ven med fra kl. 16.00. Der er begrænset antal pladser, der fordeles efter først til mølle princippet.

Oplysninger