Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Et hav af plastik

Et hav af plastik

Særudstilling om plastik i verdenshavene

Forurener du verdenshavene hjemme hos dig?

Vidste du, at der er plastik i helt almindelige hverdagsprodukter? Og at 10 millioner tons plastik hvert år ender i verdenshavene og udgør et areal, der svarer til Afrika?

Den Blå Planet er dybt engageret i videnskab og naturbevarelse. Kom og lær mere om verdenshavenes tilstand og se, hvordan du selv kan skære ned på plastik hjemme hos dig med få simple trin. Med udstillingen sætter Den Blå Planet fokus på den stigende trussel fra plastik i havet sammen med miljøorganisationen Plastic Change, som kortlægger verdenshavene for plastik på deres Ekspedition Plastik.

Verdenshavenes tilstand

I udstillingen kan du se dokumentarkortfilmen ”Plastiksuppe Forude” eller du kan sætte dig i ’skibet’ og høre flere historier om oplevelser fra verdenshavene. Tidligere var verdens oceaner nemlig kun fulde af sildestimer, blæksprutter og andre havdyr. I dag er havene også så fyldt med plastisk, at der er dannet kæmpemæssige øer – en tyk plastiksuppe, der består af alt fra engangslightere, plasticposer, bildæk og mikroskopiske plastikstykker. Plastik, der bliver spist af dyrene, da de tror det er småfisk eller plankton – og i yderste konsekvens ender i menneskekroppen.

Hvad kan du selv gøre?

I udstillingen får du gode råd om, hvad du selv kan gøre for at skære ned på dit forbrug af plastik. Du kan også tage et billede ved vores commitment wall, hvor vi stiller spørgsmålet: ’Tør du forpligte dig?’ På den måde tager du selv stilling, hvis du vil være med til at stoppe plastikforurening og sender et stærkt signal, hvis du deler din commitment .

Vi glæder os til at se dig.

 

Oplysninger