En død mand i Damhussøen

En død mand i Damhussøen

Lars Hestbæk fortæller om de smukke undervandsverdener i danskernes baghaver.

Kun én mand har fået lov til at dykke i Damhussøen i Vanløse i udkanten af København. Det er undervandsfotograf Lars Hestbæk, og han har dykket over 200 gange i den lave, algegrønne bysø.

Her har han ligget, igen og igen, fuldstændig stille for at fotografere et eller andet sødyr. Så stille, at flere forbipasserende ringede til 112 og fortalte, at de havde fundet et lig. Derfor er Lars tre gange blevet anråbt af politiet fra bredden af Damhussøen.

Siden da har han hoppet i dusinvis af jyske søer, fynske bælter, københavnske kanaler, sjællandske dambrug og færgelejer, glemte branddamme og langs landets kyster for at fotografere livet i vores vande, som det ikke er fotograferet før.

Lars Hestbæk vil fortælle om sit arbejde som undervandsfotograf i Danmark og om, hvordan noget, der bare ligner en mudret pøl, kan være en smuk verden fuld af fascinerende liv. Samtidig vil han vise eksempler på sine smukke billeder.

Sammen med Peter Skødt Knudsen og Lars Thorsen har han lavet bogen “Vande”, og sidstnævnte deltager også i foredraget, så kom forbi til en æstetisk og oplysende aften.

Oplysninger