Det levende køkken

Det levende køkken

Særudstilling om sundhed, fisk og bæredygtighed.

Spiser du den rigtige fisk?

Mange danskere spiser ikke alene for lidt fisk. De spiser også de forkerte fisk, der enten er truede af af overfiskeri eller ikke er sunde, fede fisk.

Det skal en landsdækkende indsats nu rette op på, og på Den Blå Planet kan du fra den 11. februar og to år frem blive klogere på, hvilke fisk der er gode at spise – for dig og for naturen.

Tilbered din virtuelle fisk

I særudstillingen “Projekt FiSK” kan du lege dig til viden om fisk og sundhed i et interaktivt køkken. Her kan du ”tilberede” fisk og finde viden om effekterne på hjerne og hjerte ved at spise fed fisk. Du kan også lære om bæredygtighed og samtidig støtte det tilknyttede forskningsprojekt ved at indtaste egne fiskevaner.

Projekt FiSK er nemlig ikke kun en udstilling. Projektet er et landsdækkende, tværfagligt partnerskabsprojekt med udspring på Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

Betydning for indlæring

Projektets formål er at undersøge, hvordan fisk påvirker børns sundhed og kognitive funktion samt at give danske børn og deres forældre viden om og oplevelser med fisk og sundhed på en sjov, utraditionel, involverende og nuanceret måde. Nordea-fonden har støttet projektet, der både har en forsknings- og en formidlingsdel, med 17,9 mio. kroner.

Formidlingsdelen sker på fire danske akvarier – Den Blå Planet, Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium samt Fiskeri- og Søfartsmuseet – mens forskningsdelen sker på København Universitet. Her undersøger forskerne over en periode på 12 uger, hvordan 200 8-9 åriges sundhed og indlæring ændrer sig ved at indtage fed fisk som eksempelvis makrel og laks.

Vi glæder os til at se dig.

Du kan også hente inspiration i videoerne herunder, hvor Hik køber, tilbereder og spiser bæredygtig, fed fisk.


Har fiskene slået sig?

Hammerhajen Hik har fået en mission. Hik skal finde fisk med blå og grønne mærker – men Hik har ikke helt forstået konceptet. Del 1/3.


Hik laver bæredygtig mad

Hik har fået en ny mission – og har nu også forstået, hvad de blå og grønne mærker betyder. Denne gang skal Hik lave dejlige retter af den bæredygtige fisk. Del 2/3.


Hik og Plaske spiser bæredygtig fisk

Hik har nu lavet mad, så i den sidste mission skal Hik finde sin bedste ven, havodderen Plaske, så de sammen kan spise sund og bæredygtig fisk. Del 3/3.

 

 

Oplysninger

  • Datoer: